Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου

Την 23η Απριλίου μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου άγει τα ονομαστήρια  του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2015 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ομίλησε για την προσωπικότητα του μεγαλομάρτυρος αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε  στον Σεβασμιώτατο άγιο Θηβών έτη πολλά και ευλογημένα και ο προστάτης άγιος Γεώργιος του Οποίου φέρει το όνομα του να τον ενδυναμώνει στην άσκηση των πολλαπλών επισκοπικών καθηκόντων του.


 Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον άγιο Θεσσαλιώτιδος που υπεβλήθη στον κόπο να βρεθεί  στην όμορφη κωμόπολη της Αραχώβης και να λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου Γεωργίου ως και για την επίκαιρη ομιλία του και τέλος ευχαρίστησε όλους τους πιστούς για τη συμμετοχή στον εσπερινό του αγίου και στην εορτή του.  Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία στους δρόμους της Αραχώβης με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
 Το πρωί της Πέμπτης 23 Απριλίου 2015 τελέστηκε στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Λιβαδειάς η Ακολουθία του Όρθρου και της  Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεώς μας. Στο κήρυγμα του ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δοσίθεος Καστόρης αναφέρθηκε στον σήμερα εορταζόμενο άγιο, επισημαίνοντας την γενναιοψυχία  και τη θυσία του και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμά του.
 Επίσης, τόνισε πως σήμερα χαίρεται και αγάλλεται η Ιερά Μητρόπολη διότι ο Ποιμενάρχης μας, ο Επίσκοπος και Πνευματικός μας Πατέρας άγει τα ονομαστήριά του. Ευχήθηκε χρεωστικώς και οφειλετικώς ο Κύριος μας να ανταποδίδει εκατονταπλασίονα τις θυσίες και τους κόπους της καλλίκαρπης διακονίας στον γεώργιον του Κυρίου διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο  πως κατέχει την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, στην καρδιά και στη συνείδηση όλων των πιστών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα συγκινημένος τον Ιεροκήρυκα π. Δοσίθεο για την όμορφη ομιλία του και όλους τους πιστούς για την αγάπη που για επτά χρόνια εκδηλώνουν για το πρόσωπό του. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως πως κι εκείνος ως Επίσκοπος έχει ανάγκη από τις προσευχές των πιστών να επιτελεί το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του. Κατά  τη διανομή του αντιδώρου δέχθηκε τις ευχές των πιστών.
 Μετά τη Θεία Λειτουργία, όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων φορέων της πόλεως, των κληρικών και του ποιμνίου του στην Αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας 23 Απριλίου 2015 ετελέσθη μεθεόρτιος πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Θηβών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.
 Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου μίλησε για τον άγιο Γεώργιο, εξήγησε στους πιστούς τι ἐστί αγιότητα και μετοχή στη θεότητα και πως ο σήμερα εορταζόμενος άγιος ανακάλυψε την αλήθεια του Θεού στη ζωή του  και θυσιάστηκε να ομολογήσει την πίστη του στον Χριστό. Στο τέλος ευχήθηκε έτη πολλά στον εορτάζοντα άγιο Θηβών να συνεχίσει να δίδει το σημείο της παρουσίας του Θεού εν μέσω του λαού.
 Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για τον κόπο που υπεβλήθησαν να παρευρεθούν στην ονομαστική του εορτή και τον ομιλητή άγιο Ναυπάκτου για την εμπεριστατωμένη και θεολογική ομιλία του και ευχήθηκε  σε όλους ο πανάγαθος Κύριος δια πρεσβειών του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου να χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και κάθε αγαθό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
 Τους ύμνους του μεθεόρτιου Εσπερινού τους απέδωσαν οι γυναικείες αδελφότητες των Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου(Μαζαράκι Θηβών) και Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου.
 Με το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών, των Αρχών, των Κληρικών της περιφερείας των Θηβών, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και των πιστών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget