ΔΕΗ: «Να επωμιστούν όλες οι πλευρές τις συνέπειες της κρίσης»

Ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας και ορισμένοι προμηθευτές, εκμεταλλευόμενοι τις στρεβλώσεις της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αποκόμισαν σημαντικά κέρδη τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο διάστημα αυτό οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν από αυξήσεις στα τιμολόγια, από τις οποίες δεν επωφελήθηκε η ΔΕΗ και οι μισθοί των εργαζομένων στην επιχείρηση μειώθηκαν σωρευτικά κατά 2,8 δισ. ευρώ.

"Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ θεωρεί ότι τις συνέπειες της κρίσης και, ειδικότερα, τις επιπτώσεις από τις επιλογές του παρελθόντος στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας επιβάλλεται να τις επωμιστούν όλες οι πλευρές. Και, μάλιστα, όσοι αποκόμισαν και σε κάποιο βαθμό συνεχίζουν να αποκομίζουν οφέλη και κέρδη, τη στιγμή που όλοι οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν", τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με αφορμή πρόσφατη απόφαση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου.
Με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε, ενώ απορρίπτει ως αβάσιμες ερμηνείες "με τις οποίες επιχειρείται να συνδεθεί η εν λόγω απόφαση με το κόστος και την τιμολόγηση τόσο της ΑτΕ όσο και των άλλων καταναλωτών Υψηλής Τάσης". Επιρρίπτει δε έμμεσα ευθύνες στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επισημαίνοντας ότι "σε ό,τι αφορά σε αυτήν καθαυτή την απόφαση, αλλά και τη στάση της Πολιτείας σχετικά με την υπόθεση, όπως εκφράστηκε από τον προηγούμενο Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, που πρέπει να απαντηθούν".
Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει τέλος ότι στόχος της είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και, για το σκοπό αυτό, θα προβεί σε ολοκληρωμένη μελέτη "για τον εντοπισμό και εξάλειψη των παραγόντων που συντελούν στην αύξηση του κόστους αυτού, η οποία θα εμπεριέχει προτάσεις με άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα".


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget