Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ‏ - ολόκληρη η ομιλία




Στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος το βράδυ της Παρασκευής.Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, όπως έδειξε η μεγάλη συμμετοχή τού κόσμου και της νεολαίας, που γέμισαν ασφυκτικά δύο μεγάλες αίθουσες και τον έξω χώρο, καθώς υπάρχουν όλες οι δυνατότητες η Βοιωτία να εκλέξει για πρώτη φορά κομμουνιστή βουλευτή.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές τού ΚΚΕ, Σταυρούλα Τζάνου, τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος ΔΣ Εμπόρων λαϊκών αγορών Βοιωτίας, και Επαμεινώνδας Κοτσικώνας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς. ολόκληρη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.

 Φίλες και φίλοι
 Συντρόφισσες και σύντροφοι
 Την Κυριακή των εκλογών να πέσουν μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε κάθε εκλογικό τμήμα, σε κάθε συνοικία πόλης και χωριού, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. ΚΚΕ δαγκωτό και στη Βοιωτία για να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής!
 ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε λαϊκό σπίτι που ζει τις συνέπειες τις κρίσης.
 ΚΚΕ δαγκωτό, όλοι όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.
 ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε άνθρωπος που η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, αγωνιστικά!
 Και η καρδιά που χτυπάει αγωνιστικά, αριστερά, χτυπά πιο δυνατά με Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας «φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο». Μπορεί να πει καθαρά: «Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους».
 Γι αυτό στις μέρες, στις ώρες που απομένουν, με ενισχυμένο αίσθημα επαγρύπνησης, μαχητικότητας να αποστομώσουμε τη ΝΔ, να διαψεύσουμε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχουν το ΚΚΕ αποδυναμωμένο γιατί θέλουν το λαϊκό κίνημα υποταγμένο για να μη βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους.
 Ε, λοιπόν δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
 Γιατί η αλήθεια, η δύναμη, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ. Και όλα αυτά είναι ΚΚΕ.
 Φίλες και Φίλοι
 Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη. Ήδη από χτες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα.
 Την επόμενη μέρα λοιπόν, κυβέρνηση θα υπάρχει και θα ‘ναι δυστυχώς από χέρι αντιλαϊκή.
 Γιατί ενάντια στο λαό είναι η ΕΕ -στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα- η οποία με μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη μέλη, διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της.
 Κι αυτά τα μνημόνια διαρκείας, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το σύμφωνο για το ευρώ, τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ. Αυτά τα μνημόνια θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως λέει ο κ. Τσίπρας η διαφωνία με τη ΝΔ δεν είναι στους στόχους της ΕΕ, αλλά στο μέσο, στο πώς δηλαδή αυτοί θα εξυπηρετηθούν καλύτερα.
 ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων.
 Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του, και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του.
 Γιατί κέρδη για το κεφάλαιο, και ζωή με δικαιώματα για το λαό, δεν συμβιβάζονται. Αυτή είναι η αλήθεια.
 Διαπραγμάτευση, σημαίνει, συμφωνία με όρους, και, ανεξάρτητα πως θα την ονομάσουν, οι όροι της θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, που θα προστεθούν στα παλιά, που θα γίνουν μόνιμα.
 Γιατί ενάντια στο λαό είναι η ίδια η αναγνώριση ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά η κρατική στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, οι στρατιωτικοί νατοϊκοί εξοπλισμοί.
 Το χρέος δεν το δημιούργησε η αύξηση μισθών και συντάξεων, η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών της παιδείας, της υγείας.
 Η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια.
 Την επόμενη μέρα λοιπόν, η κυβέρνηση θα ‘ναι από χέρι αντιλαϊκή.
 Γιατί ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που προϋποθέτει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων με ισοπέδωση των εργατικών ασφαλιστικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
 Κι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έχει δοκιμαστεί, είναι αυτός που έφερε το λαό μας εδώ που τον έφερε.
 Αυτή την ανάπτυξη για τους λίγους, θέλουν να υπηρετήσουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Γιαυτό δεν θίγουν στο ελάχιστο τα προνόμιά τους, αντίθετα τους υπόσχονται και περισσότερα.
 Γι αυτό ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που πριν ακόμα το μνημόνιο άρχισαν το ξήλωμα όλων των λαικών κατακτήσεων.
 Και καλά η ΝΔ από τα γεννοφάσκια της βγάζει χολή όταν μιλάει για εργατικά δικαιώματα.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που δηλώνει αριστερός; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε η απάντησή του.
 - Αλήθεια, ποιον αντεργατικό νόμο θα καταργήσει η κυβέρνηση του;
 - Μήπως, θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο;
 - Ποιον αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει; Που η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη;
 - Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα;
 - Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις;
 - Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία;
 Γιατί ακόμα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας, είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751.
 Η επόμενη κυβέρνηση θα ‘ναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η ΝΔ με τον κίνδυνο ότι «θα απειληθεί η πορεία της χώρας» δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παραλάβαμε καμένη γη» παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού, να πάρει πίσω όλα όσα έχασε, στη Δεύτερα Παρουσία.
 Η ΝΔ αν μπορούσε θα έπαιρνε κι άλλα από το λαό, δεν πρόλαβε, τα άφησε στο συρτάρι να τα φέρει ο επόμενος. Όπως, το νέο χτύπημα στην ασφάλιση και τις συντάξεις, η ισοπέδωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
 Όμως, ο κατά τα άλλα αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ πότε θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους;
 Γιατί δεν λέει πότε θα επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός;
 Πότε θα επιστραφεί η 14η σύνταξη; Γιατί ακόμα κι αυτή η 13η σύνταξη που υπόσχεται, αφορά μόνο τις συντάξεις ως 700 ευρώ…
 Η ομολογία του Σταθάκη ότι: «Το πρόγραμμα μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ», τα λέει όλα…
 Εκεί έχει βάλει η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ;
 Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ;
 Την επόμενη μέρα, η όποια κυβέρνησή τους, θα ενισχύσει τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
 Θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού, θα συνεχίσει στον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.
 Αυτή είναι η αλήθεια!
 Και το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;
 Η ΝΔ που λέει «κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω», «μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία;»
 Το ΠΑΣΟΚ ή ο ΓΑΠ που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής;
 Το Ποτάμι, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς τσόντας;
 Ή ακόμα χειρότερα τα φασιστοειδή της ΧΑ που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υπόκοσμου;
 Όλα τα άλλα κόμματα συνταξιδεύουν στο συρμό που τρέχει στις ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν.
 Είναι αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας που παράγει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων.
 Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στα συμφέροντα της τάξης του κέρδους; Ποιος θα υπερασπιστεί με νύχια και δόντια, το λαό;
 Αυτοί, που με τα δύο πόδια είναι στην ΕΕ και με το ένα, στην κυβέρνηση;
 Αυτά τα κόμματα, θα έρθουν σε αντίθεση με τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης και της ΕΕ;
 Αυτά τα κόμματα θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα που φόρτωσαν φτώχεια στο λαό και ξεφόρτωσαν πλούτη στο μεγάλο κεφάλαιο;
 Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Όσοι τα ψίχουλα, βαφτίζουν ψωμί, όσοι την απασχόληση και τα δουλεμπορικά τα βαφτίζουν εργασία, την ασπιρίνη φάρμακο για το καρκίνο, είναι εδώ πρόθυμοι να φτιάξουν κυβέρνηση όπως στο παρελθόν έφτιαξαν, γιατί ήταν σύννομη με τις αποφάσεις της ΕΕ.
 Τα κόμματα αυτά, έχουν όνομα, ταυτότητα και περγαμηνές που από διάφορες θέσεις μέσα και έξω από τη χώρα υπηρέτησαν το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.
 Ας μην έχουμε αυταπάτες: Κανένα από αυτά τα κόμματα δε θα συγκρουστεί, δεν θα αντιπολιτευθεί στο κυρίαρχο αστικό σύστημα, γιατί είναι μέρος και του σχεδίου και του παιχνιδιού. Ποιος μένει λοιπόν; Μόνο το ΚΚΕ!
 Όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της, είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα!
 Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό.
 Γιατί μόνο το ΚΚΕ, έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.
 Γιατί μόνο το ΚΚΕ, μπήκε και μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού, και δεν τα διπλώνει την ώρα της μάχης.
 Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό μας μη κάνεις μισό βήμα στην κάλπη. Μη σκέφτεσαι μόνο να ποιους θα διώξεις αλλά και πώς θα πάρεις πίσω ότι έχασες, όλα όσα σου έκλεψαν.
 Ολοκλήρωσε το βήμα σου.
 Ψήφισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας το μόνο κόμμα που λέει στο λαό απαίτησε να πάρεις πίσω τα κλεμμένα, αυτά που σου πήραν στην κρίση, αυτά που δεν θα σου δώσουν στην όποια ανάκαμψη.
 Γιατί σήμερα αυτό είναι το κρίσιμο για το λαό, αυτό σημαίνει να τελειώνω με τα μνημόνια:
 «Να πάρω πίσω σήμερα όλα όσα έχασα, από το εισόδημά μου, το μισθό, τη σύνταξή μου. Όλα όσα έχασα από τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μου, όλα όσα έχασα από τη ζωή μου και να ανοίξω δρόμο για να μπορέσω να ζήσω καλύτερα εγώ και τα παιδιά του αύριο».
 Και μπορούμε! Με πολύ δυνατό το ΚΚΕ, μπορούμε!
 Καμιά κυβέρνηση όπως κι αν την πουν, «κυβέρνηση της Αριστεράς», κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», κυβέρνηση «σωτηρίας», δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ότι έχασε τα προηγούμενα χρόνια από το εισόδημα της, ότι έχασε από τις κατακτήσεις της.
 Γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε: «Περασμένα – ξεχασμένα» ή στην καλύτερη περίπτωση, πιο κομψά: «Όταν το επιστρέψουν οι συνθήκες». Δηλαδή ποτέ.
 Γιατί ποτέ τα μονοπώλια δεν πρόκειται να δώσουν πίσω, με εξαίρεση ορισμένα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τους, αυτά που πήραν από τους εργαζόμενους, αυτά που τους έκλεψαν.
 Γιατί ψίχουλα είναι μια σύνταξη το χρόνο, κάτι παραπάνω από 1 ευρώ την ημέρα.
 Ψίχουλα είναι τα κουπόνια σίτισης, ψίχουλα είναι λίγο δωρεάν ρεύμα ίσα ίσα για το θερμοσίφωνο.
 Κι αυτός είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις, ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού.
 - Τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης του λαού ο άνεργος να έχει επίδομα ανεργίας, να μπορεί να θρέψει τα παιδιά του, να μην του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, να μην απειλείται με κατάσχεση το σπίτι του, να μπορεί τέλος πάντων να σταθεί στα πόδια του, μπορεί να τα παλέψει και να τα κερδίσει μόνο ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα με δυνατό και μπροστάρη το ΚΚΕ.
 - Για να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια από την ασφυξία των φόρων, απαιτείται άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι στα λόγια όμως. Με κατάργηση κάθε φορολογίας στην κύρια και στην δευτερεύουσα κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με προσαύξηση 5000 ευρώ για κάθε παιδί, όλα όσα περιλαμβάνει η πρόταση του ΚΚΕ.
 Κι αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει μόνο μια μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα…
 Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι «η ελπίδα που έρχεται»;
 Η ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το 2015, να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της με δωρεάν παιδεία, υγεία, περίθαλψη, είναι να έχει ζωή με δικαιώματα και όχι χαμοζωή.
 Και η ελπίδα του λαού δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ελπίδα του μονοπωλιακού κεφαλαίου να κερδίζει ολοένα και περισσότερο από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Μόνο και μόνο για να μπορεί να επενδύει με σίγουρο και ασφαλές κέρδος, να μην σκοντάφτει σε εργατικές απαιτήσεις και τελικά να μην απειλείται η εξουσία του.
 Η ελπίδα δεν θα έρθει, όσο θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, τα μονοπώλια, η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όσο θα έρχονται και θα φεύγουν κυβερνήσεις που έχουν στα προγράμματά τους δεσμεύσεις για τους λίγους και ψίχουλα για το λαό.
 Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.
 Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.
 Γιατί η ελπίδα είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ.
 Φίλοι και φίλες
 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει γι αλλαγή, εννοεί ότι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην ΕΕ, ακόμη και μέσα στη Γερμανία: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ. Αυτό δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί την ίδια στιγμή λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα, νέο πρόγραμμα.
 Η χαλάρωση και η εξοικονόμηση χρημάτων δεν ζητείται για να ανακουφιστούν οι λαοί, για να υπάρξουν μεγαλύτερες παροχές, καλύτεροι μισθοί, συντάξεις. Ζητείται για να εξοικονομηθούν χρήματα που θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου. Κι ας κάνουν ορισμένοι τον κόπο να δουν τι λέει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με τα κοράκια που έγιναν σπουργίτια στο Σίτι του Λονδίνου, τι λένε με τους υπουργούς της Μέρκελ;
 Την επόμενη μέρα Θα είναι εδώ το χρέος, ένα χρέος δυσβάσταχτο που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το ζεστό κρατικό χρήμα που τα τελευταία χρόνια γέμισε πολλές φορές τις τσέπες του κεφαλαίου, για να στηρίξει τις επενδύσεις του.
 Το δημιούργησαν οι υπέρογκες νατοϊκές δαπάνες και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, όχι για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας μας, αλλά για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών νατοϊκών σχεδιασμών.
 Ένα χρέος που μεγάλωνε κάθε φορά που τα κρατικά ταμεία χρηματοδοτούσαν τα σχέδια και τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού για ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις για δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια.
 Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των ομίλων για ακόμα πιο φτηνά μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, απαιτήσεις που δεν χρειάζεται να τις διαβάσουμε στα μνημόνια, να τις ακούσουμε από την τρόικα.
 Τις ξέρουμε από τις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ, τις ακούσαμε πριν από λίγο καιρό από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, όταν αξίωνε απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές.
 Τις διαβάζουμε στα κυβερνητικά προγράμματα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 Για την υλοποίηση αυτών των απαιτήσεων έχει γίνει ήδη η σχετική προετοιμασία.
 Την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ οι εφαρμοστικοί νόμοι, παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για τέλος του μνημονίου, εννοώντας τη μετάβαση σε μια άλλη μορφή εποπτείας. Κανένας δε μιλάει για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών για το λαό.
 Φίλοι και φίλες
 Ακούμε με προσοχή τα όσα εξαγγέλλονται για τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης του λαού. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο άνεργος σήμερα πρέπει να έχει επίδομα για να ζήσει, για να μην πεινάσει η οικογένεια, τα παιδιά του. Σήμερα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα του πάρει το σπίτι η τράπεζα, σήμερα πρέπει να σταματήσει να παλεύει με τους ληγμένους λογαριασμούς, τη διακοπή από τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, να εξασφαλίσει ότι το παιδί του θα πάει στον παιδικό σταθμό, δεν θα σταματήσει το σχολείο, θα 'χει αυτός και το παιδί του γιατρό, φάρμακα, περίθαλψη.
 Και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηριχτεί η λαϊκή οικογένεια στη μάχη της επιβίωσης, για να δυναμώσει η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, με απαίτηση να λυθούν όλα τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης από το ίδιο το κράτος. Γι αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ και δυνατό κίνημα.
 Όμως το λέμε καθαρά: Δεν θα συμβιβαστούμε με την πείνα, τη φτώχεια και την ανέχεια. Δεν θα υποκύψουμε και θα δώσουμε τη μάχη κάθε λαϊκή οικογένεια, με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και αισιοδοξία, να μη λυγίσει στις δοκιμασίες.
 Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Κριτήριο πρέπει να είναι και οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού και γίνουν ιδιοκτησία του.
 Τα άλλα κόμματα εξαρτούν τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη που θα κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η λογική δηλαδή να μεγαλώσει η πίτα για να κερδίσουν και οι εργαζόμενοι.
 Υπάρχει όμως ένα ουσιώδες ζήτημα που κρύβουν:
 Ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που το κεφάλαιο μπορούσε να συνδυάζει την κερδοφορία του με πολιτική ας πούμε κάποιων παροχών προς το λαό.
 Σήμερα ό,τι κι αν φέρει η ανάκαμψη, είτε σε αύξηση της απασχόλησης είτε σε αύξηση μισθών, όχι μόνο δε θα αναπληρώσουν τις απώλειες, αλλά θα εξανεμιστούν γρήγορα στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και πάντα με το ενδεχόμενο μιας πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει.
 Σε όλα τα παραπάνω, που καθορίζουν και θα καθορίζουν αρνητικά τη ζωή του λαού, σε αυτά τα στρατηγικής σημασίας ζητήματα, πρέπει να κριθούν όλα τα κόμματα. Και αν γίνει αυτό εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, παρά τις οξυμένες κραυγές και αντιπαραθέσεις, είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους ενώνουν, παρά αυτά που τους χωρίζουν.
 Και αυτό αποδεικνύεται και από τις μεταγραφές στελεχών, από τους γυρολόγους πολιτικούς, που με ευκολία μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα. Και εδώ δεν είναι μόνο το κυνήγι της βουλευτικής έδρας, είναι τα προγράμματα των κομμάτων που επιτρέπουν να γίνονται αυτές οι μεταγραφές.
 Γι’ αυτό και εμείς απευθυνόμαστε σε όσους σκέφτονται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
 Τους λέμε ότι η δίκαιη οργή «να φύγουν αυτοί» θα πρέπει να οδηγήσει σε συνολική απόρριψη της στρατηγικής της κυβέρνησης κι όχι να αναθέσουμε σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια ο λαός έδιωξε κυβερνήσεις , απέρριψε κόμματα, δεν απέρριψε όμως τη στρατηγική τους, δεν απέρριψε την ΕΕ, το δρόμο ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου.
 Ας σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά. Τα προηγούμενα χρόνια άλλαξαν κυβερνήσεις (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου Παπαδήμος), επειδή ήταν οι χειρότερες που έχει γνωρίσει ο λαός και ο τόπος.
 Τι άλλαξε όμως για το λαό; Όσο η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στα δεσμά της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φάει τα ψωμιά του και δε μπορεί να δώσει τίποτε πλέον, θα υπάρξουν και άλλες «χειρότερες» κυβερνήσεις.
 Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, στο λαϊκό κόσμο που έχει γνώση και μνήμη, που έχει πάρει μέρος στους αγώνες, στο κίνημα και που σήμερα βλέπει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα διαπιστευτήρια που δίνει στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κόβει κάθε δεσμό με την ιστορία του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Όλο και πιο γρήγορα παίρνει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή.
 Πρέπει όλοι να απαντήσουμε αποφασιστικά στο υποκριτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή σε μια κυβέρνηση του. Γιατί αυτό το κάλεσμα απευθύνεται βασικά στο λαό, σε όλους εκείνους που βλέπουν τις υποχωρήσεις και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για να δυναμώσει το κίνημα, αλλά καλλιέργησε τη λογική της αναμονής, του καναπέ.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από αυτόν τον κόσμο να βάλει πλάτη για να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα στηρίζει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το κεφάλαιο και θα υπόσχεται στο λαό κάποια ψίχουλα. Θέλουν την επόμενη μέρα να μην υπάρχει ενοχλητική φωνή στο λαό και το κίνημα, με ένα δυνατό ΚΚΕ, που θα πιέζει και θα παλεύει για πραγματικά φιλολαϊκές λύσεις.
 Σήμερα δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές του 2012, που από τότε προειδοποιούσαμε και για τις επερχόμενες κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα λοιπόν υπάρχει πείρα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ακόμη και αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε τότε ως διακηρύξεις και απατηλά συνθήματα, τώρα τα έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. Μπορεί ο λαός λοιπόν να βγάλει συμπεράσματα για το τι υπηρετούν τα καλέσματα προς το ΚΚΕ.
 Φαίνεται πιο ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες ότι τους έχουν βάλει στο χέρι, κεφάλαιο και ΕΕ, για να ζήσουν μαζί όπως λένε και γράφουν ιστορικές στιγμές. Όσο αυτοί όμως θα ζουν ιστορικές στιγμές, ο λαός και η νεολαία θα συνεχίζουν να βαδίζουν στο σφαγείο της καρατόμησης δικαιωμάτων, ελευθεριών, θα βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλάει στα τάρταρα.
 Την επόμενη μέρα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατή, μαχητική αντιπολίτευση υπέρ του λαού.
 Μια δύναμη ελπίδας, αποκάλυψης, ενημέρωσης, διαφώτισης και κινητοποίησης του λαού.
 Για να πιέζει, να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να μην τους αφήνει να τους σπρώχνουν όλο και πιο δεξιά, συντηρητικά.
 Και αυτή η δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, μπορεί να υπάρξει με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Κι όχι με κόμματα αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα για το λαό.
 Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να αναγεννηθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγούν οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων. Αυτό θα σηματοδοτήσει πραγματικά ιστορικές στιγμές…
 Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
 H κοινωνικοποίηση θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν τα λαϊκά συμφέροντα.
 Γιατί η αξιοποίηση του παραγωγικού μας πλούτου με πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής και της οικονομίας μπορεί να μειώσει την εξάρτησή της από τα διεθνικά μονοπώλια σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως διατροφή, ενέργεια, μεταφορές κ.ά., μπορεί να καλύψει διευρυμένες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
 Η λαϊκή εξουσία θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους που σπαταλούνται σήμερα και δημιουργούν χρέη, στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής. Με κατάργηση στρατιωτικών δαπανών για τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους το οποίο είναι προϊόν της καπιταλιστικής διαχείρισης. Με κατάργηση των πολύμορφων πακέτων κρατικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.
 Όλοι οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν με βάση τις ανάγκες τους δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, αναψυχής, προστασίας των παιδιών και των υπερηλίκων.
 Δυνατό ΚΚΕ, για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό.
 Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών. Γιατί αγωνίζεται για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
 Με την συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, απ΄ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, ακριβώς γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.
 Την επόμενη μέρα μπορούμε να έχουμε ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για το λαό και με κομμουνιστή βουλευτή στη Βοιωτία. Δύναμη σίγουρης δυναμικής λαϊκής αντιπολίτευσης παντού και στη βουλή, δύναμη πάλης και συμμαχίας για την ανατροπή! Ιδιαίτερα αυτό έχει σημασία για το νομό μας, αφού για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, μπορεί να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό.
 Την έδρα την δικαιούται το ΚΚΕ. Ο δημοκρατικός λαός της Βοιωτίας, δεν θα τη δώσει σε άλλους, πολύ περισσότερο στους φασίστες της ΧΑ, ή σε άλλους τυχάρπαστους και επικίνδυνους για τα συμφέροντα του λαού μας. Μοναδική προϋπόθεση, να μας ψηφίσουν την Κυριακή σε όλα τα εκλογικά τμήματα στις συνοικίες της Λιβαδειάς και της Θήβας, στις κωμοπόλεις και τα χωριά όλου του νομού, όλοι και όλες όσοι ακόμα διστάζουν, έχουν ερωτηματικά.
 Δεν ζητάμε να συμφωνήσετε σε όλα μαζί μας. Ελάτε μαζί μας, με τις κριτικές παρατηρήσεις, τις σκέψεις σας, τις προτάσεις σας, για να μπορέσουμε να παλέψουμε από καλλίτερες θέσεις, μέσα στη βουλή, μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να ξημερώσουν καλλίτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας, για τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες της Βοιωτίας, όλης της Ελλάδας.
 

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget