Ο συνήγορος του διαβόλου του Αντισυριζαίου !!!



Θα πάμε το μισθό στα 751€.
-Και που θα βρείτε τα λεφτά;
Αριθμούς θέλετε; Με αριθμούς θα μιλήσω.
 Όταν ο μισθός είναι στα 500€ στον ιδιωτικό τομέα, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι χαμηλότερες. Αυτό σημαίνει λιγότερα λεφτά στα ταμεία.

 Στον ιδιωτικό τομέα, ο εργοδότης πληρώνει τα λεφτά. Όχι το κράτος. Το κράτος απλά αυξάνει τα λεφτά στον κουμπαρά του με τις ασφαλιστικές εισφορές.
 Με τις ασφαλιστικές εισφορές πληρώνει συντάξεις, μισθούς, παροχές. (Οι περισσότεροι νέοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για τον παλιό βασικό μισθό. Είναι από τα πρώτα που πρέπει να κάνει).
 -Αύξηση συντάξεων
-Και που θα βρείτε τα λεφτά;
 Εδώ θα πάω ανάποδα την ερώτηση.
 Διάλεξε ποιος θα πληρώσει το χαρτζιλίκι του παππού. Το κράτος ή εσύ;
 Εκτός κι αν προτιμάς να τον βλέπεις να ψάχνει στα σκουπίδια. Που δεν το νομίζω.
 -Πρέπει όμως να πληρώσουμε τους δανειστές.
 Ο πληθυσμός στη διάρκεια τριπλής κατοχής, μειώθηκε κατά 13%.
 Πρόβλημα κατοικίας 1940: Όλοι στεγασμένοι
 Πρόβλημα κατοικίας 1945: 18% άστεγοι
 Απώλειες φορτηγών πλοίων μετά τον πόλεμο: 72,8%
 Απώλειες επιβατικών πλοίων: 87,3%
 (Πηγή: Αι θυσίαι της Ελλάδος στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο)
 Φυσικά, υλικές απώλειες τέτοιας εμβέλειας, υπήρξαν και σε άλλους τομείς, όπως γέφυρες, σπίτια, λιμάνια, ζώα (τότε χρησίμευαν και ως μεταφορικά μέσα).
 Άρα: Μου χρωστάς κι εσύ, δε σου χρωστάω μόνο. Θα σε πληρώσω, αλλά να είσαι κι εσύ σωστός.
Κατοχικό Δάνειο 1944: 227.940.201$ (ενώ ήμασταν υπό γερμανική κατοχή, δανείσαμε αναγκαστικά χρήματα στους ναζί).
 Την ημερομηνία δημοσίευσης του περιοδικού «Ιστορία του Έθνους», (Τεύχος 15 Μάιος 2010), το ύψος, ανέρχονταν σε 20 δις €.
 -Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους ξένους στην Ελλάδα
 -Χμ…. εδώ υπάρχει όντως μία σύγχυση. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 Ο κάποτε υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε μία συμφωνία ονόματι Δουβλίνο ΙΙ.
 Που σημαίνει:
 Όποιος λαθρομετανάστης μπει σε μία χώρα και ζητήσει άσυλο, δεν μπορεί να φύγει, εάν δεν του χορηγηθεί.
 Αν προσπαθήσει να διαφύγει σε άλλη χώρα της ΕΕ, τον γυρνούν πίσω στην πρώτη χώρα που μπήκε.
 Που θα μπουν οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο; Σε χώρες που συνορεύουν με Ασία ή Αφρική. Ή και με τις δύο! Όπως η Ελλάδα.
 Οι λαθρομετανάστες/ αιτούντες άσυλο θέλουν να φύγουν σε ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο εάν τους δοθεί άσυλο. Σιγά μη θέλουν να μείνουν εδώ, χαζοί είναι;
 Να πω επίσης ότι η ΕΕ μας δίνει λεφτά για να τους έχουμε εδώ, σύμφωνα πάλι με το Δουβλίνο ΙΙ.
 -Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανθέλληνες
 -Μπράβο για όσους πολιτικούς πήραν τα εύσημα για την ανακάλυψη του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης.
 Να μας πουν την γνώμη τους για τα σχολικά βιβλία Γ Λυκείου, που διατείνονται ότι ο Λόρδος Έλγιν δεν έκλεψε τα μάρμαρα του Παρθενώνα:
 «Όμως με την μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έλγιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των Ευρωπαϊκών Χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της Ελληνικής γλυπτικής». Πηγή: Σχολικό βιβλίο Παραχάραξης Ιστορίας.
 -Δωρεάν Υγεία για Όλους
-Και που θα βρείτε τα λεφτά;
 -Λίστα Λαγκάρντ. Φορολόγηση πλουσίων. Πρόστιμα σε κανάλια χωρίς αδειοδότηση, εργοδότες που δεν ασφαλίζουν τους εργαζομένους, διεφθαρμένους που πλούτισαν με μίζες κτλ.
 Δε θα ξεχάσω ποτέ μία γυναίκα με την καρκινοπαθή φίλη της στον ΟΑΕΔ (φόραγε σκουφάκι), να προσπαθούν να τα βάλουν με το τέρας της γραφειοκρατίας. Προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι είναι άνεργη για να μπορεί να έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν την δεχόντουσαν στο νοσοκομείο.
 Είναι θλιβερό, μάθαμε να μιλάμε με αριθμούς και όχι ανθρώπους.
 Κάθε αυτοκτονία είναι και μία τραγωδία. Κάθε άνθρωπος που κρύβεται στα σκοτάδια για να ψάξει κρυφά στα σκουπίδια, επίσης.
 Ξέρετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εξωφρενικού δανείου πάει πίσω στις τράπεζες κι ένα ελάχιστο ποσοστό στον πληθυσμό; Άρα μιλάμε κατεξοχήν για μικρότερο αναγκαίο ποσό, ώστε η χώρα να μπορεί να επιβιώσει.
 Εσύ, πώς νιώθεις που σου κλέψανε τη ζωή για να πληρώνεις τράπεζες και μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα;
 -Και νομίζετε ότι θα σας ακούσουν;
 -Αν σου έλεγα ότι δεν θα καταφέρεις το στόχο σου θα τα παράταγες; Ή θα το προσπαθούσες με όλη σου τη δύναμη, ακόμα κι όλα φαίνονταν μαύρα;
 Αν σου έλεγα ότι δε θα φύγεις ποτέ από σπίτι των γονιών σου, δε θα βρεις ποτέ δουλειά, ούτε θα πάρεις σύνταξη, δεν θα μπορέσεις ποτέ να συντηρήσεις οικογένεια, τι θα έκανες; Θα τα παράταγες ή θα έσφιγγες τα δόντια να βρεις τρόπο να το κάνεις;
 Και στην τελική, ποια είμαι εγώ να σου πω το μέλλον, κάνα μέντιουμ;
 Υπάρχουν δύο είδη καπιταλισμού:
 Η συναίνεση της Ουάσινγκτον:
 Πλήρης απελευθέρωση και καμία κρατική παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας εργοδότης γουστάρει να μην πληρώνει φόρους και να σε έχει σαν κινέζο εργάτη να δουλεύεις 14ωρα για ψίχουλα, κανείς δε θα τον εμποδίσει. Άμα θέλει να καταστρέψει το περιβάλλον για χρυσό, επίσης μπορεί. Το κράτος δεν παρεμβαίνει. Το κράτος είναι η πηγή του κακού. Εμπνευστής αυτής της μεγαλειώδους ιδέας είναι ο Μίλτον Φρίντμαν. Όταν ακούς η Σχολή του Σικάγο, αυτό ακριβώς εννοούν: τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό.
 Η Θεωρία του Κέυνς:
 Καπιταλισμός με μετρό. Με στήριξη ευπαθών ομάδων. Με κρατική παρέμβαση, όπου χρειάζεται. Όχι! Το αφεντικό με το πούρο δεν μπορεί να σε απολύει όποτε γουστάρει και χωρίς αποζημίωση. Πετυχημένα παραδείγματα αυτού του είδους καπιταλισμού είναι οι Σκανδιναβικές χώρες.
 ΥΓ1: Ο κόσμος αυτός μας χωράει όλους. Υπάρχει τροφή και κάποια τ.μ. μέτρα γης για όλους. Με μία αναδιανομή πλούτου και δικαιοσύνη, δικαιούμαστε όλοι αξιοπρεπή κι αρμονική συνύπαρξη.
 ΥΓ2: Το καταλάβαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει κομμουνισμό, αλλά άλλο είδος καπιταλισμού, ε; Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν δίκιο. Αλλά, ας ξεκινήσουμε με κάτι πιο light για πρόγευμα.
 ΥΓ3: Θα ακούω και γκοθιές και Παολάρα και ότι γουστάρω. Η μουσική είναι μία.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget