Κυβερνητική εκπρόσωπος... η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ;



Την «ορφανή» θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού η Σοφία Βούλτεψη είναι υποψήφια της ΝΔ στην Β΄Αθηνών, πρόκειται να καλύψει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Με τρόπο που θα προκαλέσει συζητήσεις, αφού για την εν λόγω θέση φέρεται να προορίζεται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

 Κατά τις πληροφορίες, η επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό. Πλην απροόπτου, η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα, ώστε η κ.Αντωνιάδου να αναλάβει αμέσως καθήκοντα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.
 Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα ουσιαστικού ασυμβιβάστου καθώς η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θα είναι υπηρεσιακή κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι «κανονική».
 Επισημαίνεται πάντως ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι υπηρεσιακή (σ.σ. όπως του Παναγιώτη Πικραμμένου μεταξύ των εκλογών Μαϊου και Ιουνίου του 2012) αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 Επίσης, βάσει του σχετικού νόμου, αντικαταστάθηκαν μόνο δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου λόγω εκλογών: ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget