Νέες προσπάθειες για να μπουν στο γκαράζ του Norman Atlantic



Δεν έχει τέλος η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων του Norman Atlantic που μετέβησαν στο Μπρίντιζι για να μάθουν νέα τους, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων στο μοιραίο πλοίο.Οι συγγενείς έκαναν έκκληση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στις ιταλικές αρχές να δείξουν τις φωτογραφίες; των αγνοούμενων συγγενών τους μήπως και βρεθεί κάποιος που γνωρίζει κάτι για την τύχη τους.

 Παράλληλα με το ανθρώπινο όμως δράμα εκτυλίσσεται και ένα θρίλερ με τις έρευνες που ξεκίνησαν το πρωί αλλά έχουν συναντήσει σημαντικά προβλήμα.
 Ρυμουλκό ρίχνει συνεχώς νερό προσπαθώντας να κατεβάσει τη θερμοκρασία του πλοίου που άγγιξε τους 180 βαθμούς Κελσίου. Πυροσβέστες με ειδικές θερμικές κάμερες κατέγραψαν αυτή την θερμοκρασία και έτσι έφθασαν μόνο στα πάνω καταστρώματα. Ήταν αδύνατο να μεταβούν στο γκαράζ, όπου όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται και το "κλειδί" των αγνοουμένων.
 Ο πρόεδρος του λιμανιού του Μπρίντιζι, κ. Χαραλαμπίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τόνισε ότι σήμερα οι πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμο ώστε να καταστεί πλήρως ασφαλές το πλοίο ώστε να προχωρήσουν οι διασωστικές ομάδες.
 Τη Δευτέρα αναμένεται ο ιταλικός νγνώμονας ο οποίος και θα αποφανθεί για το εάν το πλοίο βρίσκεται σε συνθήκες πλοήγησης ώστε να καταστεί εφικτή η απόσυρσή του προς το Μπάρι όπου βρίσκονται και οι εισαγγελικές αρχές.
 Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.
 Oι καραμπινιέροι, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.
 Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.
 Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget