ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ KAI ΠΟΤΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο όμιλο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ (ΕΥΒΟΪΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ & ΙΝΟ).
Από τον Απρίλιο του 2014 με συνεχείς παρεμβάσεις στην εργοδοσία επιδιώξαμε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που σας όφειλαν. Τα αποτελέσματα κάθε φορά ήταν ανάλογα της συσπείρωσης και της ενότητας των εργαζομένων. Για την καλύτερη οργάνωση συμβάλλαμε στην δημιουργία και επιχειρησιακού σωματείου.

 Ένα επιχειρησιακό σωματείο είναι εργαλείο που αν χρησιμοποιείται σωστά ενώνει τους εργαζόμενους της επιχείρησης και τους οργανώνει απέναντι στην εργοδοσία. Έχει επαφές με άλλα σωματεία του κλάδου και με όλη την εργατική τάξη. Συμμετέχει στους κοινούς αγώνες όπως οι πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες. Όσο δυναμώνει αυτή η ενότητα, τόσο περισσότερα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλοι μας. Έτσι έγιναν οι συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό. Αυτή είναι η μοναδική λύση που έχουμε και σήμερα που μέρα με τη μέρα τα παίρνουν όλα πίσω. Με τέτοιο τρόπο και μόνο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση μέσα σε μια επιχείρηση αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Μέσα από αυτήν την καθημερινή μάχη μπορεί η εργατική τάξη και ο λαός να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους και όχι να δουλεύουν για μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας.
 Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι αυτόν τον δρόμο είναι οι προδότες της τάξης μας, αυτοί που αποκαλούμε κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αυτοί συνεργάζονται με την εργοδοσία, μιλάνε για εύκολες λύσεις (νομικές κ.α.) που δεν χρειάζονται αγώνα, σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους. Αποφεύγουν τις συνελεύσεις, την κοινή δράση, συκοφαντούν. Ακόμα και όταν είναι αναγκασμένοι να κάνουν κινητοποιήσεις τις κάνουν σε συνεννόηση με την εργοδοσία. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιδίωξε να προσανατολίσει το σωματείο σας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θήβας (ΕΚΘ), που ανήκει στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό της περιοχή σας. Είναι βρώμικος ο ρόλος του.
 Τον Απρίλιο το συνδικάτο μας επιδίωκε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σας, με συσκέψεις, παρεμβάσεις, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας Εύβοιας και Θήβας. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ είχε μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ από την παράταξής του που εργάζονταν μέσα στην ΙΝΟ και κανείς από την παράταξη δεν έβγαζε τσιμουδιά!!!
 Τον Σεπτέμβριο το συνδικάτο μας βοήθαγε για δημιουργία και επιχειρησιακού σωματείου για να βελτιωθεί η οργάνωση απέναντι στην εργοδοσία. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ και οι «συνδικαλιστές» του όχι απλά συνέχιζαν να κάνουν την πάπια, αλλά συκοφαντούσαν για «λάθος» χειρισμούς στην ίδρυση του σωματείου.
 Μετά από λίγες ημέρες η εργοδοσία έκανε 3 τρομοκρατικές απολύσεις και το συνδικάτο μας κάλεσε τριμερή και για τους 3 εργαζόμενους στην επιθεώρηση εργασίας. Λέγαμε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε ενωμένοι για να τις πάρει πίσω. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ καθοδήγησε τους εργαζόμενους στην ατομική λύση, να πάει ο καθένας μόνος του στην επιθεώρηση. Εννοείται ότι τριμερή και για τους 3 εργαζόμενους μπορούσε να καλέσει και το ΕΚΘ αλλά φυσικά δεν το έκανε!!!
 Βρώμικος και ο ρόλος της επιθεώρησης που αγνόησε το αίτημα του συνδικάτου.
 Η τριμερή τελικά έγινε στο υπουργείο εργασίας μετά από αίτημα του συνδικάτου μέσω της Ομοσπονδία (ΠΟΕΥΓΤΠ). Στην τριμερή ο εργοδότης μας ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι πήραν τα δεδουλευμένα και την αποζημίωση και δεν θέλουν κάτι άλλο!!!. Δεν ξέρουμε ποιος τους συμβούλεψε για αυτήν την απόφαση;;; Ακόμα και έτσι, εμείς ζητήσαμε να επιστρέψουν στην δουλειά και πιέσαμε τον εργοδότη τουλάχιστο να δεσμευτεί ότι αν γίνουν αργότερα προσλήψεις να προσλάβει τους 3 απολυμένους. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ συκοφαντούσε και πάλι ότι δήθεν δεν ενημερώθηκε το επιχειρησιακό σωματείο, ενώ στο υπουργείο ήταν παρόν ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και ήταν ενήμερα και άλλα μέλη του ΔΣ!!!
 Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η πλειοψηφούσα παράταξη στο ΕΚΘ από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος του ΕΚΘ δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση!!! Αυτός είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός που σπέρνει την απογοήτευση, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ πανελλαδικά και τώρα το πάνε για ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΤΑ. Είτε γίνει η κουμπαριά είτε όχι η ουσία δεν αλλάζει. Η πλειοψηφία δεν εξιλεώνεται ούτε με την παραίτηση του μέλους του ΔΣ του ΕΚΘ που δούλευε στην ΙΝΟ όλο αυτό το χρονικό διάστημα και τον παραίτησαν τις τελευταίες ημέρες επειδή τον κατάγγειλαν οι εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ!!!
 Συνάδελφοι αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εργοδότες, κρατικός μηχανισμός, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, πολιτευτές που τάζουν για να έρθουν αυτοί στην κυβέρνηση. Ο μόνος δρόμος που έχουμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και των παιδιών μας είναι να τα βάλουμε μαζί τους. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι με ταξική γραμμή, με τη γραμμή του ΠΑΜΕ, μπορούμε να τους τσακίζουμε όλους τους.
 Καλούμε τους συναδέλφους που πήραν τις αποζημιώσεις να προσφύγουν άμεσα για να ακυρώσουν τις απολύσεις τους γιατί σε λίγες ημέρες λήγει το 3μηνο μέσα στο οποίο μπορούν να το κάνουν. Στο κάτω κάτω η ίδρυση του σωματείου δεν έγινε για να πάρουν ορισμένοι τα λεφτά τους και τις αποζημιώσεις τους, ούτε για να σταματήσουν να πηγαίνουν κάποιοι άλλοι στη δουλειά.
 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο και να απομονώσουν όσους υιοθετούν τη γραμμή του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να οργανώσουμε μαζί με το κλαδικό συνδικάτο και την Ομοσπονδία τους αγώνες μας.
 ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
 ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget