Κατατεθείσες ερωτήσεις‏ στη βουλή από τον Γιάννη Σταθά



Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα: Να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση της εκκοκκιστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι 31 Ιανουαρίου 2015 στη Π.Ε. Βοιωτίας.Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων των μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου καθώς και λόγω της χαλαζόπτωσης της 15ης Ιουνίου 2014 οι βαμβακοκαλλιέργειες υπέστησαν οψίμιση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συγκομιδή ορισμένων βαμβακιών μέχρι το τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου (31 Δεκεμβρίου 2014).

Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση ενός μήνα -να ολοκληρωθεί δηλαδή η εκκοκκιστική περίοδος στις 31 Ιανουαρίου 2015- για την συγκομιδή των βαμβακιών. Επισημαίνεται, ότι οι αγρότες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση της 15ης Ιουνίου 2014, με κίνδυνο, εάν δεν δοθεί παράταση για την εκκοκκιστική περίοδο, να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία τόσο για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, όσο και για την επόμενη, καθώς δεν θα έχουν τους οικονομικούς πόρους για να αγοράσουν τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να καλλιεργήσουν τα χωράφια.
Με βάση τα ανωτέρω,Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί παράταση ενός μήνα για τη συγκομιδή των βαμβακιών, να ολοκληρωθεί δηλαδή η εκκοκκιστική περίοδος στις 31 Ιανουαρίου 2015;
 Προς τους Υπουργούς-Υγείας-Οικονομικών
 Θέμα: Δεν έχει καταβληθεί από 1/1/2013 το Ανθυγιεινό Επίδομα στους εργαζόμενους Νοσηλευτές και Γενικών Καθηκόντων στο ΕΚΕΨΥΕ, μετά την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιo.
Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, με ειδικότητες Νοσηλευτών και Γενικών Καθηκόντων και συγκεκριμένα στα Οικοτροφεία ΑΙΑΣ και ΔΙΑΣ με έδρα τη Λιβαδειά δικαιούνται, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας το Ανθυγιεινό Επίδομα από 1/1/2013. Παρ’ όλα αυτά έως τώρα δεν υπήρξε καμία Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει την καταβολή αυτού του επιδόματος.
Με βάση τα ανωτέρω,Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να καταβληθεί το Ανθυγιεινό Επίδομα στους εργαζόμενους Νοσηλευτές και Γενικών Καθηκόντων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών ( ΕΚΕΨΥΕ);

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget