ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ – "τώρα σηκώνουμε τα μανίκια"



Πρώτη μεγάλη νίκη της ελπίδας- Ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία, να γυρίσουμε σελίδα.Η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες, θα είναι παρελθόν και τα μηνημόνια της λιτότητας. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι, αφού το μέλλον ήδη ξεκίνησε.

 Κάτω απο τη καταλυτική επίδραση της λαϊκής κατακραυγής καταψηφίστηκε η υποψηφιότητα του Σ. Δήμα για την θέση του ΠτΔ. Ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία του ελληνικού λαού να κάνει πραγματικότητα αυτό το οποίο οι περισσότεροι έχουν στη καρδιά τους, να γυρίσουμε σελίδα. Πρώτη μεγάλη νίκη της ελπίδας.
 Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης, μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής. Το αναπότρεπτο των εκλογών και η προοπτική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ήδη νέα δεδομένα.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μιας εθνικής προσπάθειας, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της Ευρωζώνης από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν.
 Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης.
 Με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα προχωρήσουμε. Η παραμονή της Ελλάδας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση δεν είναι για μας ούτε καν σκέψη, πόσο δε μάλλον δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή υπό καμία συνθήκη.
 Στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στον λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις.
 Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η Αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της Ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης.
 Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.
 Και σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Όλη μας η σκέψη, όλη μας η δράση, όλη μας η έμπνευση είναι για να τα καταφέρουμε.
 Μαζί με τον λαό, να γυρίσουμε σελίδα για τον τόπο.

"τώρα σηκώνουμε τα μανίκια".

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget