Ο «Μπάμπης ο Φλου» ζει στο Αγιον Ορος!



 
Μια ιστορία θα σας πω για τον Μπάμπη, τον Μπάμπη τον φλου. Που του 'λεγες, βρε Μπάμπη, τι τρέχει εδώ, σού 'λεγε φλου, φίλε μου, όλα είναι φλου... Το μυστήριο που κάλυπτε παραπάνω από τρεις δεκαετίες το θρυλικό τραγούδι, το οποίο έγραψε και ερμήνευσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος με το συγκρότημα Σπυριδούλα, βρήκε επιτέλους τη λύση του.

 Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, που χάθηκε τον Δεκέμβριο του 1990 από υπερβολική δόση ηρωίνης, είχε αποκαλύψει ότι ο «Μπάμπης ο φλου» ήταν υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του. Οσο και να προσπάθησαν όμως όλο αυτό το διάστημα πολλοί Ελληνες αλλά και ορισμένοι ξένοι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Βέβαια τώρα αποδεικνύεται πως ήταν απόλυτα λογικό, αφού ο Χαράλαμπος, όπως ήταν ολόκληρο το όνομα του πάλαι ποτέ επιστήθιου φίλου του Σιδηρόπουλου, βρίσκεται εδώ και 25 χρόνια στο Αγιον Ορος. Πρόκειται για τον μοναχό Προκόπιο, ο οποίος ζει μαζί με άλλους πέντε μοναχούς σε ένα κελί, μέσα στα δάση της Αθωνικής Πολιτείας, κοντά στην περιοχή Καψάλα. Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Θεοχάρης, συνεργάτης της ιστοσελίδας www.tilegrafima.gr, που τον συνάντησε από κοντά και μίλησε μαζί του. Με τη σοφία τον χρόνων που απέκτησε στο εν λόγω ιερό μέρος και το χάρισμα της ταπεινοφροσύνης που τον διακρίνει, ο μοναχός Προκόπιος μίλησε συγκινημένος μπροστά στην κάμερα και παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο «Μπάμπης ο φλου», η ιστορία του οποίου έγινε τραγούδι.
 Οι δρόμοι τους χώρισαν
 Οπως σημείωσε πάντως ο ίδιος, δεν έμαθε ποτέ τον λόγο για τον οποίο ο αδικοχαμένος τραγουδοποιός αποφάσισε να τον κάνει τραγούδι, γιατί οι δρόμοι τους χώρισαν πριν ακόμη γίνει διάσημος. Στο πλαίσιο της συνέντευξής του μίλησε για την περίοδο που οι δυο τους έκαναν στενή παρέα. Οπως αποκάλυψε, η απόσταση που χώριζε τα σπίτια τους ήταν μόλις μισό χιλιόμετρο και η κοινή αγάπη τους για τη μουσική -κυρίως για jazz και rhythm & blues, καλλιτεχνικά είδη που προηγήθηκαν της ροκ στην καλλιτεχνική πορεία του Σιδηρόπουλου- τους είχε φέρει πολύ κοντά.
 Ο «Μπάμπης ο φλου» είχε ασχοληθεί λίγο με το μπάσο και τη φυσαρμόνικα, και συχνά οι δυο τους έπαιζαν μαζί σε παρέες στα Εξάρχεια, όχι όμως σε μαγαζιά. Σε αυτές τις παρέες, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, βρίσκονταν και άλλοι, που είναι σήμερα γνωστοί καλλιτέχνες. Αξίζει να σημειωθεί πως η κάμερα κατέγραψε την έντονη συγκίνηση του μοναχού Προκόπιου στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Παύλου Σιδηρόπουλου στην αρχή της συνέντευξής του. Για μερικά δευτερόλεπτα δεν μίλησε καθόλου προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
 «Ηταν καλά παιδιά, αλλά επιπόλαιοι, όπως όλοι οι νέοι άνθρωποι» κατάφερε τελικά να ψελλίσει, εξηγώντας στη συνέχεια ότι οι δρόμοι τους χώρισαν όταν ο τραγουδοποιός πήρε την απόφαση να φτιάξει το γκρουπ Σπυριδούλα και ο «Μπάμπης ο φλου» ακολούθησε το κάλεσμα του Θεού και βρέθηκε στο Αγιον Ορος. Οσο για τους λόγους που τον οδήγησαν ν' αποκαλυφθεί έπειτα από τόσα χρόνια; Οπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στον Γιώργο Θεοχάρη μετά το τέλος της συνέντευξής τους, το έκανε για να στείλει το δικό του μήνυμα στους νέους ανθρώπους: ακόμη κι αν έχουν απομακρυνθεί από τον δρόμο του Θεού, πάντοτε μπορούν να τον ξαναβρούν και να επιστρέψουν σ' αυτόν.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget