Ήταν μετανάστης, ήταν παράνομος, γι αυτό πλήρωσε στο Ιπποκράτειο 101,95 ευρώ



Το γεγονός της αναγκαστικής πληρωμής των 101,95 ευρώ από τον Σύριο μετανάστη, ο οποίος επισκέφθηκε και εξετάσθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, επιχειρεί να δικαιολογήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «επρόκειτο για υπήκοο τρίτης χώρας (Συρίας), ο οποίος δεν βρισκόταν στην Ελλάδα νομίμως ούτε διέμενε μονίμως στη χώρα.
Και για τον λόγο αυτό κατεβλήθη το οφειλόμενο ποσό». Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με τα οποία το ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» ζήτησε από Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προβλήματα υγείας εξαιτίας της συμμετοχής του σε απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, να καταβάλει το ποσό των 101, 95 ευρώ για εξετάσεις που του διενεργήθηκαν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου διευκρινίζει τα εξής:
 «Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου αιτιώμενος καταβολή δυνάμεων, πονοκέφαλο και αίσθημα ζάλης εξαιτίας απεργίας πείνας από τριημέρου.
 Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του τοποθετήθηκε ορός ενδοφλεβίως και έγινε σειρά αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων.
 Παρέμεινε στο Νοσοκομείο έως τις 11 μ.μ. περίπου. Του συνεστήθη να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά δεδομένου ότι οι εξετάσεις του ήταν καλές και δήλωσε στην γιατρό ότι αισθάνεται καλά, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει. Του εδόθη η άδεια και ο ένας εκ των δύο συνοδών του προσήλθε στο ταμείο για να πληρώσει τις εξετάσεις.
 Στο ταμείο ζητήθηκε από τον συνοδό να απαντήσει εάν ο ασθενής ανήκε σε κάποια από τις κατηγορίες που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δωρεάν περίθαλψης. Ο συνοδός δήλωσε ότι επρόκειτο για υπήκοο τρίτης χώρας (Συρίας), ο οποίος δεν βρισκόταν στην Ελλάδα νομίμως ούτε διέμενε μονίμως στη χώρα. Κατόπιν τούτου κατεβλήθη το οφειλόμενο ποσό».


  ΠΗΓΗ

Ιπποκράτειο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget