ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – Χαιρετίζουν τους χιλιάδες που διαδήλωσαν στην Αθήνα



Με ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις «θεωρούν καθήκον τους να εκφράσουν τα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αψήφησαν τα όποια προβλήματα και έδωσαν το “παρών” στο αγωνιστικό προσκλητήριο των οργανώσεών τους»,στο προχτεσινό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες, συνταξιούχοι από 40 πόλεις όλης της χώρας (Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια, Ηπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία) ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα και συναντήθηκαν με χιλιάδες συναδέλφους τους από την Αττική, συγκροτώντας μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων μια διαδήλωση τριπλάσια σε μέγεθος συγκριτικά με το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο τον Απρίλη του 2013.
 Ολοι μαζί βροντοφώναξαν: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας – Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
 «Από την εκδήλωση πήραν απάντηση όλοι αυτοί που σπέρνουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση επικαλούμενοι δήθεν αδράνεια του κινήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων και ότι “τίποτα δεν γίνεται…”.Αυτό το μήνυμα και την αποφασιστικότητά τους θα μεταφέρουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες και στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες.
 Η συγκέντρωση έδειξε ότι κάτι γίνεται και για την ανασύνταξη του κινήματος, απαραίτητη για παραπέρα επιτυχία του»,σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Ομοσπονδίες και καλούν τα μέλη τους σε αγωνιστική ετοιμότητα «γιατί σύντομα θα καλεστούμε όλοι σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Αιτία “πολέμου” οι περικοπές των συντάξεων και η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας».
 Μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ήταν για τους συνταξιούχους η Πέμπτη.
 Εκτός από τους χιλιάδες συνταξιούχους που ταξίδεψαν από κάθε άκρη της χώρας για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε μια σειρά νησιά.
 Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη έγινε την Πέμπτη από το Εργατικό Κέντρο και την Παλλεσβιακή Ενωση Συνταξιούχων, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων. Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία από την πλατεία Σαπφούς στην αγορά του νησιού.
 Στην Κέρκυρα συνταξιούχοι μαζί με εργατικά σωματεία και την ομάδα της ΟΓΕ έκαναν την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και μοίρασαν το κάλεσμά τους στην απογευματινή κινητοποίηση. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαρόκο με ομιλητή τον Μιχάλη Μιχαήλ, συνταξιούχο του Πυροσβεστικού Σώματος, και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του νησιού.
 Στη Σάμο οι συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο. Η κινητοποίηση της Πέμπτης ήταν η πρώτη που οργάνωσε το Σωματείο που συστάθηκε πρόσφατα και πλέον σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στην κατεύθυνση της οργάνωσης των συνταξιούχων του νησιού.
 Στην Ικαρία οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μαζική σύσκεψη την Πέμπτη στον Εύδηλο. Συζήτησαν για τις αντιλαϊκές εξελίξεις όσον αφορά τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση, για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν το επόμενο διάστημα και την ανάγκη να ενισχύσουν το σωματείο τους.
 Ανάλογη σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για χτες στον Αγιο Κήρυκο. Κινητοποίηση έγινε την Πέμπτη και στην Κω.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget