ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι » .
 Αξιότιμοι κύριοι,
ως νόμιμοι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων εργαζομένων στο ΒΣΣ, διαμαρτυρόμαστε για πολλοστή φορά για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση των 3.600 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ΒΣΣ.

- Όπως επίσης καλώς γνωρίζετε, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των ανάλογων χρηματικών ποσών από τα συναρμόδια υπουργεία , τα οποία απαιτούνται για την καταβολή της μισθοδοσίας των ατόμων που ασχολούνται στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το οποίο σύμφωνα με την τροπολογία 828/6-20/09/13,παρατείνεται η περίοδος λειτουργίας του  από 1/10/2013 έως και 30/9/2014. Έχουμε διανύσει ήδη τα 9/12 αυτής της παράτασης και ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση των  διαδικασιών  και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης.
-Το γεγονός αυτό , ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της οικονομικής δυσπραγίας και οικονομικής ύφεσης, δημιούργησε προβλήματα οικονομικής επιβίωσης (ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ , σίτιση, έξοδα μετακίνησής , φροντιστήρια  παιδιών κ.α.),3.600 εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι , με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι να  μη μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες τους .
-Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων στο ΒΣΣ , εκφράζοντας την φωνή αυτών των εργαζομένων διαμαρτύρεται  έντονα ΚΑΙ :
v  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την απαράδεκτη , ανάλγητη και αδιάφορη στάση όλων των  αρμόδιων φορέων για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση  3.600 εργαζόμενων  οι οποίοι με τις υπάρχουσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης παραμένουν επί 6 έως 9 μήνες  απλήρωτοι, και μάλιστα εργαζόμενοι οι οποίοι προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος .
v  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την κωλυσιεργία , την παράνομη καθυστέρηση δεδουλευμένων από τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς .
v  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαξίωση , τον εμπαιγμό,  την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση  όχι μόνο 3.600 εργαζομένων αλλά και των οικογενειών αυτών, εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης για όλη τη χώρα.
v  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις νομικές και ηθικές ευθύνες που φέρει ο εκάστοτε ΔΗΜΟΣ , ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος ΒΣΣ
 ( Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ ) και τους εργαζόμενους, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την άμεση έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότησή τους .
-Επειδή Κύριοι  η υπομονή και η καλή θέληση των εργαζομένων  εξαντλήθηκε , επειδή δεν πρέπει να στεκόμαστε αδρανείς και απαθείς μπροστά σε φαινόμενα απλήρωτων εργαζομένων και επειδή πρέπει να δοθεί τέλος στην αγωνία αυτών :
1.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές  των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι  καθώς σύμφωνα με τις  συμβάσεις  που έχουν υπογράψει με τους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος θα έπρεπε να πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε ημερολογιακού μήνα.
2.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσετε βάση ποίας νομοθεσίας η καταβολή των δεδουλευμένων είναι υποχρεωτικά συνυφασμένη με τη ροή της  χρηματοδότησης και βάση ποιων διατάξεων νόμων θεμελιώνεται η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από   τον εργοδότη  προς τους εργαζόμενους οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
3.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο σχεδιασμό, μελέτη και εφαρμογή μιας διαδικασίας απαλλαγμένης από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας,των πολλαπλών επιτροπών και των καθυστερήσεων. 
4.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση από την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ που ορίζει ότι η χρηματοδότηση των φορέων θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ΟΛΟΙ οι φορείς πανελλαδικά αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε και προβείτε άμεσα  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις , προκειμένου να δοθεί επιτέλους οριστική  λύση στην απελπιστικά αργή ροή της χρηματοδότησης και να μπορούν να παρέχουν οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ προσιτές , βιώσιμες και υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες  !
Οι εκπρόσωποι επικοινωνίας του πανελλήνιου συντονιστικού:
 Σοφία Κολιζέρα  6948183161  (Ν. Αττικής)
 Ιωάννης Αθανασίου  6979217354 (Λευκάδας)
 Παπαϊωάννου Λουκία 6975710418  (Βοιωτίας)
 Αναστασία Πανούση 6979355419 (Κρήτης)
 Zωή Ιωακειμίδου 6944835205  (Κ. Μακεδονίας)
 Αγγελική Μαντέλου 6936631112 (Πελοποννήσου )
 Γεωργέλης Στράτος  6976762345 (Λέσβου)
Κυριακή Αλαντζά 6936632605 (Αν. Μακεδονίας κ’ Θράκης)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget