«Έκρηξη» ανασφάλιστων λόγω κρίσης…



Στην απόλυτη εξαθλίωση έχουν οδηγήσει τους έλληνες τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Ένα ακόμη «επεισόδιο» στο σίριαλ του SuccessStory, ανακοινώθηκε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος του, Βαγγέλης Βενιζέλος, θα πρέπει να αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση που κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε τέτοιο ξεπεσμό τον περήφανο ελληνικό λαό. Τον ανάγκασαν να χάσει τη δουλειά του και να εκλιπαρεί πλέον για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών! Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασαν τις 47.200, έναντι 16.800 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η οικονομική κρίση, η φτώχεια, τα χρέη και η ανεργία υποχρέωσαν χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν το κατώφλι του ιατρείου, ενώ εντυπωσιακή είναι και η προσέλευση ανασφάλιστων ή απόρων πολιτών στο Κοινωνικό Φαρμακείο, που κυμαίνεται καθημερινά σε 100-300 ασθενείς.
 Το... ρεκόρ προσέλευσης ασθενών ανέρχεται σε 611 ασθενείς σε μία ημέρα. «Οι 190 ήρθαν για να κλείσουν ραντεβού, 335 για να λάβουν δωρεάν φάρμακα, ενώ 86 εξετάστηκαν από εθελοντές γιατρούς και έλαβαν στη συνέχεια φαρμακευτική αγωγή. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ιατρείου χορηγήθηκαν δωρεάν 67.000 φάρμακα και τον δεύτερο δόθηκαν 193.000 σκευάσματα. Οι πόρτες των νοσοκομείων για τους ανασφάλιστους ασθενείς είναι ερμητικά κλειστές, αφού παγώνει ακόμη και η νοσηλεία των βαρέως πασχόντων» τονίζει ο ΙΣΑ.
 Το 48% των ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και το 37% πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ «Την ίδια ώρα, από τους καρκινοπαθείς που απευθύνθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο ιατρείο και έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση έχει χειρουργηθεί μόλις το 4%. Οι πόρτες των νοσοκομείων κλείνουν ακόμα και για τους ανασφάλιστους νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση, τους ασθενείς που δεν βλέπουν, εκείνους που χρειάζονται ακτινοθεραπείες και αξονικές, αλλά και τις εγκύους που φθάνουν να γεννήσουν στα Επείγοντα, με κίνδυνο της ζωής τους, επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ που απαιτούνται», καταλήγει ο ΙΣΑ.
 Μία μέρα πριν από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο ελληνικός λαός έχει την απόλυτη ανάγκη να δεχθεί ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Ένα μήνυμα που θα τον κάνει να βγει από τη μιζέρια και θα του δώσει μία ανάσα αισιοδοξίας. Αντί για αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον «κεράσει» και πάλι φαρμάκι, καταθέτοντας στη Βουλή για ψήφισμα τη νέα συμφωνία με τη τρόικα…
 

Danioliptes.gr

ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget