ΔΕΠΑΛ και Λεβαδειακός ανέβασαν του τόνους στο Δ.Σ Λεβαδέων



Μόνο όσοι ιδιώτες έχουν δικαστικές αποφάσεις μπορούν να ελπίζουν ότι θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται από την «αμαρτωλή» πρώην δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΛ, καθώς όλες οι υπόλοιπες οφειλές έχουν παραγραφεί.Με καθυστέρηση, που δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα της, συζητήθηκε την Παρασκευή στο Δ.Σ. Λεβαδέων η έκθεση του εκκαθαριστή της επιχείρισης.

Η έκθεση είχε παραδοθεί στη δημοτική αρχή από το Φεβρουάριο του 2013, ενώ από το 2010 που ανέλαβε ως εκκαθαριστής ο κ. Αναγνώστου είχε ενημερώσει ότι δεν υπήρχαν παραστατικά, όμως κανείς από ότι φαίνεται δεν σκέφτηκε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές.
Αντίθετα όπως κατήγγειλε ο δ.σ Νώντας Κοτσικώνας, αποφεύγοντας να αναφέρει ονόματα,αντιδήμαρχοι και δ.σ της πλειοψηφίας,τους έλεγαν «αφήστε τα».
Όμως και αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να περιμένουν 2 έως 3 χρόνια μέχρι να επιτρέψει την πληρωμή τους ο προϋπολογισμός του δήμου.
Η Οικονομική Επιτροπή, όπως συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, θα εξετάσει το θέμα συνολικά για όλους, ενώ ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής μίλησε για «διαπραγμάτευση».
Ευθύνες στη δημοτική αρχή, που δεν συμβούλεψε τους προμηθευτές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ώστε να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους, έριξε η δ.σ Γιώτα Πούλου.
Για πολιτικές και ποινικές ευθύνες στη διαχείριση της ΔΕΠΑΛ, που θα πρέπει να αναδειχθούν, μίλησε ο Νώντας Κοτσικώνας, επισημαίνοντας και αυτός την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Ο κ. Κοτσικώνας ζήτησε επίσης να υπάρξει η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου.
Να αποζημιωθούν και όσοι δεν έχουν δικαστικές αποφάσεις, πρότεινε ο δ.σ Γιάννης Αποστόλου, ενώ ο Παναγιώτης Ψυχογιός ζήτησε να υπάρξει δημόσια αναγγελία ώστε όσοι έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις να τις προσκομίσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007 το Δ.Σ της τότε περιόδου, είχε στείλει στον εισαγγελέα το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2005-2006 για τις ατασθαλίες που είχαν εντοπιστεί από τους ελεγκτές και κανείς δεν γνωρίζει για την τύχη του.

Το επίσης σοβαρό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ, έπειτα από ερώτηση του δ.σ Γιάννη Αποστόλου, ήταν οι υποχρεώσεις του Λεβαδειακού προς το Δήμο και οι καθυστερήσεις στην υπογραφή σύμβασης για τη χρήση του γηπέδου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργο Καραμάνη, που χειρίζεται το θέμα, διεκδικούνται έσοδα 15% επί των εισιτηρίων από το 2001.
Ενώ ο Λεβαδειακός υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει περίπου 1.300.000 ευρώ για έργα στο γήπεδο, για τα οποία όμως θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα παραστατικά.
Το θέμα είναι μεγάλο και αποκτά άλλη διάσταση, καθώς ο πρόεδρος της ομάδας Άρης Ρούσσαρης είναι και υποψήφιος δήμαρχος.
Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ η πρόταση του Δ.Σ Πέτρου Αρκουμάνη, να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ενώ κατά της ομάδας ξεσπάθωσε ο δ.σ Γιάννης Παλαμίδας λέγοντας ότι «ο Λεβαδειακός μας εμπαίζει εδώ και δύο χρόνια, μας κοροϊδεύουν ότι θα μας φέρουν παραστατικά».


Δ.Σ Λεβαδέων,ΔΕΠΑΛ,Λεβαδειακός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget