Αθωώθηκαν οι 18 αγρότες που δικάζονταν στη Λιβαδειά Σύσκεψη την Παρασκευή για τα φωτοβολταϊκά



Αθωώθηκαν την Τρίτη οι 18 αγρότες οι οποίοι κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών στις κινητοποιήσεις του 2008.Ωστόσο η δίκη αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία αφού άλλες δύο μια στη Λιβαδειά και μια στη Θήβα θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα. Οι αγρότες φανερά αγανακτισμένοι από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται διαμαρτύρονται για την τακτική της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις τους.

 «Απ΄ ότι θυμάμαι εγώ τότε δε είχα τρακτέρ εκεί, μου φαίνεται ότι αντιγράφουν τις προηγούμενες λίστες, από το προηγούμενο κατηγορητήριο και το φέρνουν στο επόμενο δοκιμαστήριο. Αυτή είναι η διαδικασία με τα αγροτοδικεία που συνεχίζονται και δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Αντί να είμαστε στα χωράφια στις δουλειές μας είμαστε στα δικαστήρια», τονίζει σε δηλώσεις του ο Θωμάς Αλεξάκης.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Γιάννης Βάγγος.

«Άλλος είχε μπετονιέρα και τον γράψανε, άλλος δεν είχε καν τρακτέρ και τον έγραψαν και αυτόν. Δεν υπάρχει καμία σειρά και οι άνθρωποι καλούνται κάθε λίγο και λιγάκι στο δικαστήριο. Χάνουν τα μεροκάματα και λύση δεν υπάρχει. Μια φορά το μήνα πρέπει να δίνουμε το παρών στα δικαστήρια λες και είμαστε εγκληματίες. Στις 19 Απριλίου έχουν με νέο δικαστήριο στη Θήβα και τον Ιούνιο πάλι στη Λιβαδειά. Στο τέλος δεν θα ξέρουμε γιατί δικαζόμαστε. Τώρα έξι χρόνια μετά δικαζόμαστε με τρίτη αναβολή για κάτι που δεν θυμόμαστε μετά από τόσα χρόνια τι είχε γίνει ποιοι είχαν τρακτέρ και ποιοι όχι», είπε ο κ. Βάγγος.
 Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση αντί να κυνηγήσει τους ανθρώπους που έχουν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό κυνηγάει τους αγρότες για μια δίκαιοι κινητοποίηση που είχαν κάνει πριν από έξι χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο, μάλιστα ο κ. Σαμαράς από τις Σέρρες είχε πει ότι θα καταργηθούν τα αγροτοδικεία αλλά αυτό είναι ένα ακόμα ψέμα μεταξύ των τόσων που έχει πει».
 Τέλος να σημειωθεί ότι οι αγρότες για την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει σύσκεψη στο «Ερατώ» στην οποία έχουν κληθεί και οι βουλευτές προκειμένου α συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που έχουν φωτοβολταϊκά.


http://www.viotiki-ora.gr

αγρότες ,Λιβαδειά ,thiva

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget