Δήμος Θηβαίων-Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών



Ανακοίνωση για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Δήμου Θηβαίων.Με την αριθμ. 2/71338/0026/22-07-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (όπως καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ) μεταβιβάζεται στη Δ/νση Οικονομικού ή τα τμήματα Δ/κου Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. (Σημειώνεται ότι την ανωτέρω αρμοδιότητα την είχαν οι αντίστοιχες ΔΟΥ).

 Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών μας που δικαιούνται την ανωτέρω εισοδηματική ενίσχυση , ενημερώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και τα δικαιολογητικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Θηβαίων (Θήβα, Βάγια, Πλαταιές).
 Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
 Το ύψος της εισοδηματικής Ενίσχυσης ανέρχεται:
 • Σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλ. (3.000,00) ευρώ ετησίως
 • Σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλ. (3.000,00) ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλ. επτακοσίων (4.700,00) ευρώ.
 Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο Εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:
 -Αίτηση του δικαιούχου (στην οποία θα αναγράφονται ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, δ/νση κατοικίας ΑΦΜ, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ)
 -Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου απ’ την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον διαμονή σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
 -Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η Εισοδηματική Ενίσχυση (Εισοδήματα προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης αυτής (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το Εκκαθαριστικό σημείωμα.
 -Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής Ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget