ο βουλευτής Γ. Σταθάς κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να στηρίξει την οικογένεια του Γ. Ανδριτσόπουλου



Σε καμία ενέργεια δεν έχει προβεί το υπουργείο δικαιοσύνης για την στήριξη του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα της Ασφάλειας Λιβαδειάς Γιώργου Ανδριτσόπουλου που σκότωσαν πρόσφατα σε ώρα υπηρεσίας οι αδίστακτοι κακοποιοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σε μπλόκο στο Δίστομο.Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.Ο κ. Σταθάς στην ερώτησή τους αφού τόνιζε ότι ο αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, ήταν πατέρας δύο παιδιών, και η σύζυγός του λίγες μέρες μετά το περιστατικό έφερε στον στο κόσμο και το τρίτο τους παιδί ρωτούσε την ηγεσία του υπουργείου σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η Ελληνική Πολιτεία ώστε να τιμήσει την μνήμη του
αδικοχαμένου αστυνομικού και να βοηθήσει ουσιαστικά τόσο ηθικά όσο και υλικά την οικογένειά του.Ωστόσο σύμφωνα με την απάντηση του κ. Δένδια και ενώ την Κυριακή 21 Ιουλίου έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του υπαρχιφύλακα στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Δαφνιά Μακρυνείας Αγρινίου απ΄ όπου καταγόταν ο Γ. Ανδριτσόπουλος μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια από την Πολιτεία.
«Με βάση την απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στην ερώτηση που κατέθεσα στις 25-06-2013 με θέμα σχετικά με την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στη σύγκρουση με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων προκύπτει ότι ο κ. Υπουργός δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να βοηθήσει όπως όφειλε βάσει του Νόμου την οικογένεια του αδικοχαμένου Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Γεωργίου Ανδριτσόπουλου», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάς.
Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι αυτοί που βοήθησαν οικονομικά ήταν οι απλοί αστυνομικοί, καταβάλλοντας χρήματα από το ταμείο τους και να ζητήσει από κ. Υπουργό «να υλοποιήσει άμεσα τουλάχιστον ότι προβλέπει ο Νόμος προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος».
Πιο συγκεκριμένα κάλεσε τον κ. Δένδια «να εφαρμόσει άμεσα και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις για την «υιοθεσία» των τέκνων του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, κάτι που επίσης έχει ζητήσει, με επιστολή της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget