Γιάννης Σταθάς - Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς



Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς: “Σύμφωνα με καταγγελίες σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και τα οποία απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ειδικότερα έχουν ανακύψει πολλά προβλήματα στην λειτουργία του που οφείλονται αφ΄ ενός σε κατασκευαστικές αστοχίες του έργου και αφ΄ ετέρου στην υποστελέχωσή του ( 2 εργαζόμενοι αντί των 12 που απαιτούνται κατ΄ελάχιστο από τον κανονισμό λειτουργίας του). Οι προαναφερόμενες ελλείψεις και παραλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Συγκεκριμένα, το σύστημα διαχείρισης των υδάτων δεν επεξεργάζεται τα λύματα όπως έχει προβλεφθεί στην αρχική μελέτη, με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν, χωρίς να έχουν υποβληθεί στους απαραίτητους ελέγχους, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραπλεύρως του ΧΥΤΑ, στους αποδέκτες ποταμούς και στις πηγές της ευρύτερης περιοχής.
 Επειδή διαφαίνεται ότι προκαλείται σημαντική περιβαλλοντική ρύπανση.
 Επειδή οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία είναι ιδιαίτερα σοβαρές και τέλος.
 Επειδή όλα τα προαναφερθέντα έχουν καταγγελθεί δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΛ, καθώς και από τους εποχικούς εργαζομένους στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.
 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν προβεί στους απαραίτητους ελέγχους στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς τόσο κατά την κατασκευή του, όσο και κατά την διάρκεια λειτουργίας του; Ποια είναι τα πορίσματά τους;
 Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την στελέχωση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς με το απαραίτητο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό;

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget