Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θηβαίων



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θηβαίων.
Το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα «25η Μαρτίου, ΕΛΛΑΣ-Πολιτισμός-Διαλογισμοί Προϊστορίας Βοιωτίας-Θήβας» και ομιλητή τον Αντιστράτηγο ΕΛΑΣ ε.α. κ. Παναγιώτη Κουρνέτα. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Θηβών, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης.

 Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε μεταξύ άλλων:
 «Οι εθνικές επέτειοι διατηρούν τη μνήμη μας ζωντανή και μεταγγίζουν μέσα μας τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος.
 Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να οργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις και να συμμετέχουμε σε αυτές. Η υποχρέωσή μας αυτή πηγάζει από την πεποίθησή μας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη λησμονούμε τους ανιδιοτελείς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας, που έγιναν για να απολαμβάνουν οι μετέπειτα γενιές τα αγαθά της ελευθερίας, αποτίωντας ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς»
 Ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε σήμερα σαν χώρα, από τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, μπορούμε να αντλήσουμε κουράγιο και αισιοδοξία, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις ».
 Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου. Την Κυβέρνησε εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γιώργος Στεργίου.
 Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους των οργάνων της Φιλαρμονικής.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget