Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αιθαλομίχλη



Στο θέμα της αιθαλομίχλης, που αποτέλεσε και αντικείμενο σύσκεψης των αρμοδίων υπουργείων, παρεμβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αναφέροντας ότι αναμένει την άμεση λήψη μέτρων, διότι μέχρι σήμερα οι συσκέψεις δεν απέδωσαν, επισημαίνοντας ότι αυτές έγιναν, χωρίς τη συμμετοχή των  κοινωνικών εταίρων από ειδήμονες της δημόσιας υγείας.
Βασικό ζήτημα για τον ΙΣΑ, ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος και η απειλή της δημόσιας υγείας από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια των καυσόξυλων, είναι η επιδοματική πολιτική του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστεί το τοξικό αυτό φαινόμενο καύση των βιοανθράκων. Σύμφωνα με τον ΙΣΑ: «Η υγεία των πολιτών δε μπορεί να διακυβεύεται από την οικονομική κρίση. Η ολιγωρία θα κοστίσει όχι μονο σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές».
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια αναμονής για να βρεθεί λύση.
Η επαγρύπνηση μπορεί να αποβεί σωτήρια – η ολιγωρία θα αποβεί μοιραία: Φτάνουν τόσοι καρκίνοι στη χώρα μας. Ας μην προκαλέσουμε κι άλλους λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί το κόστος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσούντων από τις βλάβες της αιθαλομίχλης είναι πολύ μεγαλύτερο από την επιδότηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα ότι η πολιτική ενός κράτους πρέπει να έχει στόχο τον πολίτη ως άνθρωπο και όχι ως πρόσκαιρο αριθμό. Για αυτό, στόχος του ΙΣΑ είναι να επιταθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία που θα μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών και να προλάβει τα σοβαρά νοσήματα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες. Σε αυτήν την προσπάθεια, θα είμαστε αρωγοί για να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τα δάση μας, τα παιδιά μας και την ίδια μας τη ζωή».
 Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ: «Ο κ. Πατούλης, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 10πμ θα επισκεφθεί το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), για να συζητήσει με τον Πρόεδρο του κο Ευσταθίου τη μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων που αφορούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και παράλληλα τη δρομολόγηση μιας σειράς μέτρων πρόληψης προς τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget