Aπάντηση σε ερώτηση E. Μπασιάκου για κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία Βοιωτίας‏



Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 4644/3-12-2012, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή των κενών-πλεονασμάτων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που ολοκληρώθηκε στις 2-11-2012 καθώς και τις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών που έγιναν μετά την ημερομηνία αυτή, τα κενά αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας είναι τριάντα έξη (36) και αναλυτικά έχουν ως εξής:



Επιπρόσθετα, παραθέτουμε πίνακες με τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Βοιωτίας σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/11.


Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι στις περιοχές ευθύνης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας προσελήφθησαν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων, ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.
Για την κάλυψη κενών τα οποία προκύπτουν λόγω εκπαιδευτικών αδειών, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας, αποσπάσεων εκπαιδευτικών και γενικά για την κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν, η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. μεριμνά για την τοποθέτηση μονίμων αποσπασμένων από άλλες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή για τη διάθεση υπεραρίθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλης περιοχής της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ή για την ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας στους μονίμους εκπαιδευτικούς της ίδιας σχολικής μονάδας ή τέλος για την άμεση πρόσληψη-τοποθέτηση προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
Περαιτέρω, σας γνωρίζουμε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία/συνεργασία με τις Περιφερειακές Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης προκειμένου να λαμβάνει γνώση για τις τυχόν ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε διδακτικό προσωπικό και να επιλαμβάνεται για την κάλυψή τους, στο πλαίσιο των υφιστάμενων νομικών διατάξεων.
Σημειώνεται ότι πολλές φορές συμβαίνει να τοποθετούνται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε λειτουργικό κενό αλλά να μην αναλαμβάνουν υπηρεσία ή να αναλαμβάνουν και να παραιτούνται, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η κάλυψη του συγκεκριμένου κενού, δεδομένου ότι αυτό μεταφέρεται στην επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.
 
                             Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
       
               ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget