Οι 100 πλουσιότεροι Καναδοί «ισούνται» με το ΑΕΠ του Πακιστάν!



Η οικονομική κρίση συνεχίζει να αποτελεί εργαλείο αναδιανομής του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα καθιστώντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Με βάση αυτή τη διαπίστωση, δεν αποτελεί έκπληξη η είδηση ότι οι 100 πλουσιότεροι Καναδοί έχουν συνολική περιουσία ίση με το ΑΕΠ του Πακιστάν, δηλαδή μεγαλύτερη από 200 δισ. δολάρια!

Χθες, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας ο ετήσιος κατάλογος των μεγαλύτερων περιουσιών του Καναδά από το περιοδικό «Canadian Business». Τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεπικοινωνίες και οι πρώτες ύλες αποτελούν μακράν τους τομείς τους οποίους προτιμούν οι 31 εκατομμυριούχοι και 69 δισεκατομμυριούχοι που αποτελούν το «τοπ 100″ του πλούτου της χώρας.

Επικεφαλής με απόσταση, η οικογένεια Τόμσον κατέγραψε μια πτώση κατά 5,7% και η αυτοκρατορία της ανέρχεται πλέον στα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Απόγονοι αριστοκρατικής οικογένειας που μετανάστευσε από την Αγγλία στις αρχές του 20ού αιώνα, οι Τόμσον έχουν κυρίως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς και τη μεγαλύτερη καναδική εφημερίδα, την «The Globe and Mail». Στο Κεμπέκ, η πρώτη περιουσία εξακολουθεί να είναι αυτή του Πολ Ντεμαρέ, ιδιοκτήτη του ομίλου Power Corporation of Canada. Με 4,4 δισ. δολάρια (+3,2%), είναι ο έβδομος πιο εύπορος Καναδός.

Μεταξύ των πιο επιτυχημένων της χρονιάς είναι ο «επενδυτής» Λόρενς Στρολ, 53 ετών, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 235% στο 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στις μετοχές του στην αμερικανική εταιρεία ένδυσης Michael Kors.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget