Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ απέστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας κον Ι. Βρούτση



Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας κον Ι. Βρούτση, υπόμνημα με θέμα την κοινωνική προστασία των επαγγελματοβιοτεχνών.
Αναλυτικά το υπόμνημα αναφέρει:

«Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την χειρότερη μεταπολεμικά οικονομική κρίση στην ιστορία τους.
Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης τις έχει φέρει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και η προοπτική για μια γρήγορη ανάκαμψη δεν διαφαίνεται.
Οι συνάδελφοι που έχουν αναγκαστικά διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, χρειάζονται όπως και όλοι οι άνεργοι ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας.
         Αντιθέτως, για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή θεσμοθετημένων μέτρων που αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την αρτηριοσκληρωτική δομή της δημόσιας διοίκησης, τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν αδήριτη ανάγκη από προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας.

Τονίζετε δε η απαράδεκτη καθυστέρηση (έκδοση Υπουργικών αποφάσεων),που υπάρχει για την ενεργοποίηση ψηφισμένων Νομοθετημάτων που αφορούν το επίδομα ανεργίας και κοινωνικού τουρισμού για τους επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.

Να ενεργοποιηθούν τώρα:
Ο Ειδικός Λογαριασμός στον ΟΑΕΔ που προβλέπει επίδομα ανεργίας στους επιχειρηματίες που συστήθηκε με το Ν. 3986/2011 (άρθρο 44),
        Ο Ν. 3863/2010 (άρθρο 69) που προβλέπει την υλοποίηση  προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για εν ενεργεία και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.
 
Πάγωμα των παλαιών οφειλών ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ασφαλιστική ενημερότητα με καταβολή μίας εισφοράς το 6μηνο με παράλληλο δικαίωμα διατήρησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύουμε πως στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα υιοθέτησης και υλοποίησης των προτάσεων αυτών, για να δώσετε έμπρακτη ανακούφιση σε χιλιάδες συναδέλφους μας που βρίσκονται σε πραγματικά δεινή οικονομική θέση».

                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ             ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget