Οδηγίες από την Περιφέρεια Στερεάς για τα κρούσματα λύσσας σε κυνηγόσκυλα



Λόγω του πρόσφατου κρούσματος λύσσας που επιβεβαιώθηκε στην περιοχή της Κοζάνης, εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα: 

Α) Τα ζώα πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αναγνώρισης (μικροτσιπ). 
Β) Να συνοδεύονται από το διαβατήριο που να αποδεικνύει ότι έχει πραγματοποιηθεί ισχύων αντιλυσσικός εμβολιασμός του ζώου.
Εάν το ζώο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά, πρέπει να περάσουν 21 ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει (διάστημα που απαιτείται για να θεωρηθεί ότι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι σε ισχύ, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας). 
Γ) Βεβαιωθείτε ότι η τρίτη χώρα που θα επισκεφθείτε περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο των τρίτων χωρών. 
Εάν δεν ανήκει (π.χ. Αλβανία, Φύρομ κ.λ.π) και προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την επανείσοδο του ζώου σας στην Ελλάδα, φροντίστε να έχετε κάνει, προτού εγκαταλείψετε το έδαφος της χώρας ορολογική εξέταση για τίτλο αντισωμάτων κατά του ιού της λύσσας σε εγκεκριμένο εργαστήριο αναφοράς. 

Σε αντίθετη περίπτωση, η είσοδος του ζώου στην Ελλάδα δε θα επιτρέπεται. Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν νεκρά άγρια ζώα ή ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα, ενημερώστε άμεσα τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις / πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους επίσημους κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 22213-53544.

Ο Δ/ντης Αγροτ. Οικον. & Κτηνιατρικής
Αντώνης Πανούσης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget