«Από τα Ζωνιανά» οι χάκερς της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης


«Από τα Ζωνιανά» οι χάκερς της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Μέσω ενός διακομιστή από τα Ζωνιανά επιτέθηκαν στις αρχές Απριλίου οι χάκερς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο ο οποίος επιμένει ότι το σύστημα παραμένει ευάλωτο, με κίνδυνο να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα γιατρών και ασφαλισμένων.

Επικαλούμενος στοιχεία που έλαβε τρεις ημέρες πριν από Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Εξαδάκτυλος σημειώνει ότι το σύστημα δέχτηκε τις περισσότερες επισκέψεις από το κρητικό χωριό και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη και υπενθύμισε ότι ο ΙΣΘ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές.

Σχολιάζοντας την κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα,
ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «συμφέροντα» που σαμποτάρουν το σύστημα. «Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Και ενέργειες όπως οι παραβιάσεις του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που καταγράφηκαν, μαρτυρούν και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, η επίθεση είχε δρομολογηθεί μέσω υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget