Συνελήφθησαν αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν παράνομα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν παράνομα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους στην Ιστιαία Ευβοίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά – 240 – αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και – 559 – κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( DVD , CD ).

Συνελήφθησαν, χθες (24-04-2012) το πρωί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δυο (2) 21χρονοι αλλοδαποί, Πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούμενοι για παραβίαση νομοθεσίας περί τελωνιακού κώδικα και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί,
στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολίων και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στην περιοχή Γούβες Ιστιαίας Ευβοίας τον έναν εκ των δύο δραστών και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στον ίδιο και στο όχημά του βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στον χώρο της ρεζέρβας (15) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία που διαμένουν οι δύο δράστες στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) σχολικές τσάντες, εκ των οποίων οι δύο περιείχαν (23) κούτες με συνολικά (225) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα διαφόρων μαρκών, ενώ οι άλλες δύο περιείχαν (559) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους, εκ των οποίων (355) CD και (204) DVD .

Συνολικά κατασχέθηκαν (559) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας και (240) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, που οι δύο δράστες προόριζαν για πώληση.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το όχημα των δραστών καθώς και το χρηματικό ποσό των (495) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους, προερχόμενο από παράνομη διακίνηση προϊόντων.

Τα σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την διακίνηση των λαθραίων πακέτων τσιγάρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget