Απάντηση Γ. Καρβούνη στη Λαϊκή Συσπείρωση


Με προφανή στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους στο πλαίσιο των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και εν όψει των εθνικών εκλογών οι δημοτικοί σύμβουλο» της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την καταγγελία για δήθεν αύξηση στο τιμολόγιο του νερού αττό τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς προέβησαν σε ένα ακόμα ολίσθημα. Η καταγγελία φυσικά δεν με αγγίζει διότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Γ ι α κατανάλωση μέχρι 30 μ3 υπάρχει μείωση της τάξης του -1%, μέχρι 50μ3 μείωση της τάξης του -2,36%, μέχρι 80 μ3 μείωση της τάξης του -2,94%, για 100 μ3 μείωση της τάξης του -3,11% και μέχρι150 μ3 μείωση της τάξης του -3,34%. Αυτή είναι η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ και αυτή πλέον εφαρμόζεται από 1/1/2012 στη Λιβαδειά.

Επίσης για τους πολυτέκνους η χρέωση αποχέτευσης από 50% μειώθηκε σε 15%. Ακόμα, τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο από 242,62 ευρώ ανά υδρόμετρο μειώθηκαν σε 230 (-5,20) ενώ η σύνδεση μετά από διακοπή λόγω οφειλής από 20,17 ευρώ μειώθηκε σε 15 ευρώ (-25,63%).


Ανάλογες μειώσεις έγιναν και για τα εργατοτεχνικά; την απόφραξη και λοιπές εργά- ‘ σίες.

Τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο σττό.2,65 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο μειώθηκαν σε 2,5 ευρώ δηλαδή μειώθηκαν κατά 8,26%.

Οι δε τόκοι υπερημερίας από 5% μειώθηκαν σε 3% ετησίώς δηλαδή μειώθηκαν κατά 40%,

Σχετικά με το ειδικό τέλος του 80% για τα νέα έργα που εκτελούνται η ΔΕΥΑΛ ακολούθησε την τακτική της αναπροσαρμογής των τιμολογίων ύδρευσης – αποχέτευσης και της αφαίρεσής του, για να ωφεληθεί ο καταναλωτής τη διαφορά του ΦΠΑ, και αυτό διότι στην κατανάλωση του νερού εφαρμόζεται ΦΠΑ 13%, ενώ σε όλες τις άλλες υπηρεσίες (ειδικά τέλη, αποχέτευση κλπ) εφαρμόζεται ΦΠΑ 23%. Όσον αφορά στα κόμματα και τις παρατάξεις που αναφέρουν οι υπογράφοντες την καταγγελία έχω να επισημάνω ότι οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» με τις ταμπέλες που φοράει ο καθένας αλλά κρίνουν με βάση συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές. Όταν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του λαού κατέθετε προσφυγή και μήνυση κατά του πρώτου μνημονίου κάποιοι λοιδορούσαν, τώρα επικαλούμενοι φανταστικούς «εχθρούς» μεταξύ της εργατικής τάξης προσπαθούν να πείσουν με τρικ και πυροτεχνήματα ότι έκαναν το «χρέος» τους. Τέλος το ποσοστό που σας έδωσαν οι κάτοικοι του δήμου Λεβαδέων πρέπει να το δείτε με μεγαλύτερο σεβασμό, κάποιοι σας πίστεψαν, εσείς όμως πιστεύετε μόνο στο κόμμα σας και στις εντολές που παίρνετε από αυτό.

Τις μειώσεις τις βλέπετε αυξήσεις, στην Κούβα και τη Β. Κορέα βλέπετε σοσιαλισμό αλλά δεν βλέπετε τα καταστροφικά αποτελέσματα της τακτικής του κόμματός σας. Δεν ξέρω αν είστε για γέλια ή για κλάματα, σας αφήνω στην κρίση του Λιβαδείτικου λαού.»

Γιώργος Καρβούνης εκπρόσωπος του Ε.Κ. στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget