Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τα προβλήματα των πυροσβεστών της Στερεάς Ελλάδας


Προς τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
κ. Κλέαρχο Περγαντά.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μελέτησε προσεκτικά την από 20/1/2012 επιστολή - υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που αφορούσε προβληματισμούς και σχέδια για τις υπηρεσίες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας της περιοχής σε δύσκολες συνθήκες.
Τα ζητήματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού σχετίζονται με την προστασία της ζωής  και  των αποτελεσμάτων του μόχθου των εργαζομένων σε δύσκολες συνθήκες καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Πρόκειται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση  αναγκών που απαιτούν κοινωνικά απαραίτητες υπηρεσίες, παρεχόμενες με ευθύνη και υποχρέωση του κράτους και των υπηρεσιών του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι : Πυροσβεστική Υπηρεσία καλά οργανωμένη με επαρκές, μόνιμο, καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό, με σύγχρονα μέσα και δυνατότητες.
Σε αυτή την βάση, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,υποστηρίζουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα της  Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων και ζητάμε την συζήτηση του υπομνήματος τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε αυτή ακριβώς την λογική σημειώνουμε :
         Δεν αποδεχόμαστε καμιά επιτροπή αναμόρφωσης του σχεδίου οργάνωσης της Πυροσβεστικής, χωρίς την άμεση συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στις υπηρεσίες της. Χωρίς συμμετοχή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.
         Δεν αποδεχόμαστε καμιά λογική κατάργησης, συγχώνευσης ή υποβάθμισης περιφερειακών σχηματισμών της πυροσβεστικής  Όχι στην κατάργηση ομάδων ΕΜΑΚ.
         Ζητάμε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό σε μόνιμες θέσεις και να εκπαιδευτεί καλά. Να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες της.
         Ζητάμε τον εκσυγχρονισμό των αυτοκινούμενων οχημάτων και του εξοπλισμού τους.
         Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους πυροσβέστες. Λογικό ωράριο, χωρίς απλήρωτη εργασία για όλους.
  

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget