Energa-Hellas Power: καταιγισμός κλήσεων στη ΔΕΗ – Αναπάντητα τα ερωτήματα

Την ειδική τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ κατακλύζουν χιλιάδες πελάτες των Energa και Ηellas Power, που θέλουν να μάθουν πληροφορίες για τον λογαριασμό τους, μετά τη διαγραφή των δυο εταιρειών από τα μητρώα του ΔΕΣΜΗΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, τα ερωτήματα των πελατών ενδέχεται να απαντηθούν την Παρασκευή, ίσως και τη Δευτέρα, που συνεδριάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο.

Ωστόσο, αυτό δεν αφορά στο τέλος ακινήτων ή στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην ξέρουν πού να πληρώσουν, αφού οι λογαριασμοί των Energa και Hellas Power έχουν δεσμευτεί.

Στελέχη της ΔΕΗ πάντως επισημαίνουν ότι το τέλος ακινήτων πρέπει να πληρωθεί στις εφορίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, οι δυο εταιρείες καθησυχάζουν τους πελάτες τους  σε ό,τι αφορά την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων ξεκαθαρίζοντας ότι «η καταβολή του σχετικού ποσού από την εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύντομα η ΡΑΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τη συμπλήρωση του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος Μεταφοράς, καθώς και του Κώδικα Προμήθειας, που είναι απαραίτητες για τις ρυθμίσεις που αφορούν εμπορικές δοσοληψίες του «τελευταίου καταφυγίου».

Υπενθυμίζεται ότι οι πελάτες των Energa και Hellas Power ηλεκτροδοτούνται πλέον από τη ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως «τελευταίο καταφύγιο».



ΠΗΓΗ  econews

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget