ΛΑΜΙΑ: Επιστολή Δημάρχου σε Λοβέρδο για το νοσοκομείο

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή το πρόβλημα στελέχωσης της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν. Λαμίας,απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την παρακάτω επιστολή:

« Με αφορμή, το πρόβλημα στελέχωσης της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν. Λαμίας που εξυπηρετεί τρεις Νομούς (Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας) και λειτουργεί με ένα μόνο Γιατρό, ο οποίος εργάζεται με πραγματικό ζήλο εξυπηρετώντας με τα στελέχη της Μονάδας, 600 περίπου συνανθρώπους μας ασθενείς (σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας) και με ορατό τον κίνδυνο, λόγω απουσίας του Γιατρού κ.Davide Mauri το επόμενο διάστημα η Μονάδα να αναστείλει την λειτουργία της, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω.
Οι συγκεκριμένοι ασθενείς, όπως γνωρίζετε, ανήκουν σε μια  ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα και μια πιθανή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας, τους καταδικάζει σε μετακίνηση (μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις) σε άλλες Μονάδες της χώρας, προκειμένου να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν την θεραπεία τους, κάτι που συνεπάγεται ιδιαίτερη ταλαιπωρία, ψυχολογική και σωματική καταπόνηση, αναζήτηση αναλόγου τμήματος και εξατομίκευση ανά περίπτωση για εκατοντάδες ασθενείς (χρονοβόρα διαδικασία για το ιστορικό κάθε ασθενούς) και ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος(για τους ιδίους και τους συνοδούς τους),την στιγμή που οι περισσότερες Μονάδες είναι πλήρεις. Όλα αυτά, αποτελούν αιτίες, που πιθανών να αναγκάσουν δεκάδες από τους υπάρχοντες ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Λαμίας να διακόψουν ή να μην ξεκινήσουν την θεραπεία τους με τις όποιες επακόλουθες συνέπειες.

Για τους παραπάνω λόγους, κρίνουμε απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Λαμίας και ζητάμε, να προβείτε στην άμεση στελέχωση της με το κατάλληλο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, ώστε να συνεχίσει αδιάλειπτα την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες συμπολίτες μας, που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.».



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget