Καταργήθηκαν 400.000 πιστωτικές κάρτες λόγω κρίσης

Περισσότερες από 400 χιλιάδες πιστωτικές κάρτες Visa καταργήθηκαν το 2011, καθώς συνεχίστηκε το νοικοκύρεμα των τραπεζών στον τομέα του «πλαστικού» χρήματος
, σε αντίθεση με τις χρεωστικές κάρτες που σημείωσαν σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των καρτών του Οργανισμού σε ετήσια βάση στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Visa, ο συνολικός αριθμός καρτών (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές) παρέμεινε κατά την περυσινή χρονιά στα ίδια επίπεδα με το 2010, αγγίζοντας τα 8,6 εκατομμύρια.

Η μείωση της κατανάλωσης επηρέασε αρνητικά τον τζίρο μέσω των καρτών, ωστόσο η χρήση τους αυξήθηκε, όπως αποτυπώνεται από τον αριθμό των συναλλαγών ανά χρήστη.

Συνολικά η δαπάνη με όλες τις κάρτες Visa στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 8,3% και ανήλθε σε 4,5 δισ. ευρώ.

Οι χρεωστικές κάρτες Visa σημείωσαν σημαντική άνοδο το 2011 κατά 7,1% αγγίζοντας τα 6,0 εκατομμύρια, ενώ η καταναλωτική δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης σημείωσε επίσης άνοδο 9,4% (¤914 εκατομμύρια).
Επιπλέον, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης ανά χρεωστική κάρτα αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ και ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 21%, φτάνοντας τα 13,3 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια (περίπου -14%), ενώ η καταναλωτική δαπάνη στα σημεία πώλησης κυμάνθηκε στα 3,3 δισ ευρώ (περίπου -12%).

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την μείωση στον αριθμό πιστωτικών καρτών, οι συναλλαγές στα σημεία πώλησης ανά κάρτα αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των εταιρικών καρτών αυξήθηκε κατά περίπου 1,8% φτάνοντας τις 49.000, ενώ ο αριθμός συναλλαγών στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 1,7% στα 1,2 εκατομμύρια. Η δαπάνη στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 4,0% περίπου, στα ¤259 εκατομμύρια.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget