Guardian "Οι Έλληνες δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους"


Η Βρετανική εφημερίδα Guardian μιλάει για το ελληνικό δράμα και φέρνει στο φως ακόμη μία θλιβερή ιστορία.
 
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian εστιάζει για άλλη μια φορά στην οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά η προσέγγιση γίνεται από μια άλλη σκοπιά, πιο ανθρώπινη και πιο οδυνηρή.
 
Σε ένα νέο περιστατικό αναφέρεται η εφημερίδα όπου γονείς φτάνουν στο σημείο να δώσουν τα παιδιά τους στην Πρόνοια ή σε ιδρύματα γιατί δεν έχουν χρήματα να τα ταΐσουν.

 
Τίτλος του δημοσιεύματος είναι "Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους" και ο δημοσιογράφος εστιάζει στην ιστορία ενός πολύτεκνου πατέρα με δέκα παιδιά από την Πάτρα που τα μηνιαία έσοδα του ανέρχονται στα 960 ευρώ και το κράτος ανά δύο μήνες του δίνει ένα επίδομα ύψους  460 ευρώ.
 
"Η κρίση μας σκότωσε. Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα στο σημείο να μην έχω δύο ευρώ να αγοράσω ψωμί", δηλώνει και εξηγεί στην εφημερίδα πως αυτός και η γυναίκα του αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στις δημοτικές αρχές για να σώσουν τα παιδιά τους.
 
Το άρθρο περιέχει και δηλώσεις από εκπρόσωπο του Δήμου Πατρών ο οποίος  αναφέρει ότι πέρυσι τα Χριστούγεννα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν τρόφιμα σε 400 οικογένειες αλλά φέτος δέχτηκαν πάνω από 1.200 αιτήσεις για βοήθεια.
 
Αυτό που πραγματικά παγώνει την κοινή γνώμη είναι πως ήταν δεκάδες οι οικογένειες που ζήτησαν να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένειά τους προκειμένου να τα σώσουν από την φτώχεια. "Όταν επισκεφτήκαμε τα σπίτια τους και είδαμε ιδίοις όμμασι την κατάσταση, τις τριτοκοσμικές συνθήκες, τη φτώχεια και τη βρωμιά, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας", σημείωσε.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Ελλάδα δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα αλλά αποτελεί μια πολύ περήφανη χώρα στην οποία  η οικογένεια είναι πάνω από όλα.
 
Οι οικογένεια  Γασπαρινάτου, δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση στη χώρα μας και όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα και Πρόνοια γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα. Επιπλέον όπως αναφέρεται παρατηρείται και αύξηση του αλκοολισμού, της χρήσης ναρκωτικών αλλά και της εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων.
 
Στο άρθρο οι Βρετανοί αναγνώστες θα βρουν και  δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως "υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης και της φιλοξενίας και του αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται".
 
Η ιστορία της οικογένειας Γασπαρινάτουευτυχώς είχε αίσιο τέλος και δεν χρειάστηκε να αποχωριστεί κανένα από τα παιδιά της καθώς μια ευκατάστατη κυρία από την Αθήνα, όταν έμαθε το δράμα τους, έκανε μια μεγάλη δωρεά.
 
"Χάρη σε αυτή την καλή κυρία μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουμε μπει όλοι μαζί στο νέο μας σπίτι", υπογράμμισε ο πατέρας.


ΠΗΓΗ http://proskinio.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget