ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ


Απαντώντας σε επιστολή του κ. Μπουραντά σαν προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, που σχολιάζει την στάση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στην λειτουργία της Επιτροπής σημειώνουμε :

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με αφορμή την συζήτηση ενστάσεων γύρω από την διαδικασία προώθησης του έργου ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ – ΤΑΝΑΓΡΑ, κόστους 6.5 εκατομμυρίων ευρώ, επανεξετάζοντας τις διαδικασίες και με πολιτικό κριτήριο την υπεράσπιση του λαϊκού συμφέροντος στις παρούσες συνθήκες  κατέθεσε τις απόψεις της με δήλωση.
Εκτιμήσαμε, πως, κακώς δεν έγινε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και ταυτόχρονα διατυπώσαμε ορισμένες σκέψεις για την λειτουργία της ίδιας της επιτροπής. Για το ζήτημα των έκτακτων θεμάτων και για την μαγνητοφώνηση των πρακτικών.


Αρνηθήκαμε και θεωρούμε ακόμη παράλογο να γίνει διαγωνισμός μεταξύ πέντε επιλεγμένων εργολαβικών εταιρειών και ζητήσαμε να γίνει επαναληπτικός διαγωνισμός για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε  πως όλοι οι εργολάβοι κινούνται κερδοσκοπικά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ξεπερνάνε στον ανταγωνισμούς τους κάθε όριο.
Γι’ αυτό στις πάγιες θέσεις μας είναι η συγκρότηση ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, φορέα κατασκευών, που θα καταργήσει τους εργολάβους και το κέρδος τους θα το μετατρέπει σε όφελος της κοινωνίας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εκτιμήσαμε και εκτιμούμε πως ο μεγαλύτερος και πιο διευρυμένος ανταγωνισμός των εργολάβων διασφαλίζει καλύτερα τα συμφέροντα του δημοσίου από μια πεντάδα ομοίων τους που εύκολα μπορεί να συνεννοηθεί και να συντονίσει τις όποιες επιδιώξεις της.

Η παρέμβαση και η κριτική μας είχε πολιτικό περιεχόμενο και χαρακτήρα. Δεν υποτιμούσε, ούτε έβριζε…

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί τιμή της να επανεξετάζει κάθε φορά την θέση της με βάση το δημόσιο, το λαϊκό συμφέρον.  Θεωρεί σε κάθε περίπτωση υποχρέωση της να κοιτάζει την ουσία και να παρεμβαίνει αποφασιστικά με μοναδικό κριτήριο αυτό που συμφέρει το λαό.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
              
                  ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget