Το μεγάλο κεφάλαιο φορολογείται με μέσο όρο 6%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 12%


«…αν τα τελευταία 10 χρόνια φορολογούνταν το κεφάλαιο με 12%, τότε θα συγκεντρώνονταν ποσό 110-120 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το αρχικό μνημονιακό δάνειο…»

Το μεγάλο κεφάλαιο φορολογείται με μέσο όρο 6%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 12% και όταν οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν κατά μ.ο. περίπου 25%. Καταγγελίες που φωτογραφίζουν την μεγάλη κλοπή του δημόσιου χρήματος, έκαναν οι υπάλληλοι των οικονομικών εφοριών της χώρας. Ανοιχτά και καθαρά, αλλά ο ευτραφής υπουργός οικονομικών ψάχνει, δήθεν, να αποδείξει εάν είναι παράνομη ή όχι η απεργία τους…

Φωτογραφίζουν τους φοροφυγάδες και όχι μόνο που συσσώρευσαν απίστευτα κέρδη από την καταλήστευση των δημόσιων οικονομικών και έχουν γεμίσει τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία κ.α. φορολογικούς παράδεισους.
 Ποιοι είναι; Τους κατονομάζουν επακριβώς:

 - Είναι αυτοί που έφτιαξαν τους ελληνικούς δρόμους με κόστος επταπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτή η κλοπή (σημ. δική μας) συνεχίζεται με την είσπραξη διοδίων στους δημόσιους αυτοκινητόδρομους.
 - Είναι αυτοί που πουλούσαν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία 1.000% και 2.000%, πάνω από την πραγματική τους τιμή.
 - Είναι αυτοί που θησαύριζαν από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες.
 - Είναι αυτοί που άρπαξαν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Ποιοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την ολιγαρχία των αρπακτικών; Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με όλα τα κόμματα που την στηρίζουν. Ποιοι άλλοι;

Το σύστημα είναι προφανές ότι θα κατέρρεε στις εφορίες αυτές τις ημέρες όπου εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν τις δραστηριότητές τους. Τα χιλιάδες λουκέτα και οι έρημοι δρόμοι αδιάψευστοι μάρτυρες. Η απεργία ευνόησε τον λαλίστατο υπ. Οικονομικών, αφού συγκράτησε τους δείκτες του μεγέθους της καταστροφής. Επιπλέον θα χρεώσει χιλιάδες μικροεπαγγελματίες με τα έξοδα μιας χρήσης ακόμα, αφού  εξαναγκάζονται να προσέλθουν για τις διακοπές επιτηδεύματος την …επόμενη χρονιά και μαζί θα τους υποχρεώσει να καταβάλλουν και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα «άδεια» ταμεία του ΟΑΕΕ. Μαζί, η υποτιθέμενη «ταλαιπωρία» των φορολογούμενων προβάλλεται άλλη μια φορά προκειμένου να ενισχύσει στην κοινωνία την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για πλήρη ιδιωτικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών.

Να μην παραλείψουμε μια απάντηση σε όσους άλλους λαλίστατους παπαγάλους λένε περί της, πραγματικής σίγουρα, ενασχόλησης ασυνείδητων υπαλλήλων με τις γνωστές μίζες: Μήπως τους βολεύει περισσότερο, που σίγουρα αυτούς βολεύει κυρίως, να συνεχίσουν να τα παίρνουν κάποιοι, αλλά το σύστημα να συνεχίζεται αδιατάρακτο και οι παραπάνω καταγγελίες των εργαζόμενων να μην είχαν γίνει ποτέ;

Εμείς τι κάνουμε; Εμείς δεν πληρώνουμε! Η συλλογική άρνηση πληρωμής όχι μόνο κάθε έκτακτου φορολογικού χαρατσιού, αλλά κάθε άδικου κοινωνικού φόρου, είναι η μοναδική μας δυνατότητα να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία με σκοπό την πλήρη ισοπέδωσή μας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget