Χαμός στη Βουλή για τις καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό



Στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό προχωρά η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Πετσάλνικο στις 15.11.2011 ο Βαγγέλης Αργύρης, πρόεδρος της επιτροπής που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών, απέστειλε επιστολή προς...
τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών».


Τα εν λόγω στοιχεία αναμένονται την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «όπου κριθεί απαραίτητο, θα ξαναγίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης».

Αφορμή για την έρευνα αυτή δόθηκε ύστερα από καταγγελία του βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega ότι «πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία».

Οι κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, βουλευτές της Ν.Δ., μέσω ερώτησή τους, ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Στην αναφορά τους οι δυο βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κ. Πετσάλνικο να ενεργήσει αμέσως «ώστε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία που προφανώς διαθέτει ή γνωρίζει ο ως άνω βουλευτής για τυχόν επιλήψιμες οικονομικές δραστηριότητες και γα αδιαφανή περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων βουλευτών».

Επικαλέστηκαν δε ερώτηση του κ. Ζησιάδη προς τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, στην οποία ο δεύτερος απάντησε ως εξής: «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε αμέσως με το βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, o οποίος αρνήθηκε ότι είχε προβεί στις εν λόγω δηλώσεις: «Δεν είπα εγώ ότι γνωρίζω Έλληνες βουλευτές που έχουν καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες.

Δεν είπα εγώ ότι έχω στοιχεία και δεν μπορώ να καταλάβω πως αποδόθηκαν έτσι. Δεν θυμάμαι και πως ακριβώς το είχα πει, ή και ποιες αλλαγές έγιναν στο μοντάζ».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget