Προτίμησε να μείνει ανεύθυνη.. !!!!


"Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε".

Κωνσταντίνος Καβάφης, Che fece .... il gran rifiuto

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δεν ανήκει η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχε να διαλέξει μεταξύ ενός μικρού ναι και ενός μεγάλου όχι και διάλεξε το πρώτο.
Μας είχε προϊδεάσει ο Αλεξανδρινός ποιητής, ότι η περίφημη επισήμανση του δεν είναι για όλους. Σε σημείωμα του είχε υποδείξει προς τον μεταφραστή του: "Εφιστώ προσοχήν εις την λέξιν μερικούς. Σε μερικούς ανθρώπους, όχι σε όλους"!
Στους μερικούς ανθρώπους του Καβάφη δεν εντάσσεται η κυρία Παπανδρέου. Δεν της το απαγόρευσε κανείς, δεν το θέλησε η ίδια.
"Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα όπως πάρα πολλοί άλλοι βουλευτές", είπε εμφανώς ταραγμένη χθες από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του περιώνυμου πολυνομοσχεδίου και διαβεβαίωσε ότι "είναι η τελευταία φορά" που το πράττει.Διαβάζοντας κανείς το λόγο της κυρίας Παπανδρέου χθες στη Βουλή μένει με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Πριν την ψηφοφορία είχε διαβεβαιώσει για το Άλφα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας κατέληξε στο Ωμέγα. Είχε πει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά τελικώς το ψήφισε. Δεν είναι όμως αυτό που προκαλεί την απογείωση της έκπληξης.

Αμέτρητες φορές έχουμε δει στην πολιτική περίτεχνες κωλοτούμπες. Σε ορισμένους μάλιστα, όπως φαίνεται, έχει γίνει τρόπος ζωής, δεύτερη φύση. Αισθάνονται άσχημα εάν κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής περιόδου δεν κάνουν ένα, δύο ή περισσότερα μακροβούτια στη θάλασσα της ανυποληψίας.

Ανήκει η κυρία Παπανδρέου στην κατηγορία των "είπα-ξείπα"; Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι ανήκει στην προαναφερόμενη ομάδα των ειπα-ξειπα-σμένων.

Η περίπτωση της, ωστόσο, είναι διαφορετική. Δεν βλέπεις κάθε μέρα κοινοβουλευτικούς να βρίζουν αυτό που ψηφίζουν. Να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ναι, το βλέπεις, να κάνουν το άσπρο μαύρο ναι, κι αυτό το βλέπεις.

Να μέμφεσαι την εκλογή σου και να ωρύεσαι κατά αυτού που υπερψηφίζεις, δεν το είχαμε ξαναδεί. Άνευ προηγουμένου το θέαμα.

"Η αποτυχία στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου πέρα από τις αδυναμίες μας ήταν αναμενόμενη", επεσήμανε η κυρία Παπανδρέου και προσέθεσε: "Είχα προειδοποιήσει ότι το μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής θα οδηγούσε στην αύξηση του χρέους και στην μη επίτευξη των στόχων".
Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές όλων των παρατάξεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. "Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα. Χρειάζεται η άμεση αφύπνιση όλων μας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από προσωρινά κομματικά οφέλη. Η κοινωνία έχει καταδικάσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί, αυτός θα είναι μεγαλύτερο πολιτικός εφιάλτης μετά το '67"!

Βάσει των προαναφερόμενων θα πίστευε κανείς με απόλυτη βεβαιότητα ότι η πρώην υπουργός θα καταψήφιζε το πολυνομοσχέδιο ή τουλάχιστον για την τιμή των όπλων το άρθρο 37. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

"Ψήφισα κατ’ αρχήν και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το 37 ως μια συμβολική κίνηση ότι πέρα από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές", είπε η κυρία Παπανδρέου, λίγα λεπτά πριν ψηφίσει το επίμαχο άρθρο και διαγράψει την κόκκινη γραμμή που ήθελε να χαράξει!

Όπως εξήγησε η κυρία Παπανδρέου ο λόγος που συνέβαλε στην αλλαγή της στάσης της, δεν ήταν άλλος από την έκκληση που της απεύθυνε προσωπικά ο Πρωθυπουργός να τον στηρίξει εν όψει της κρίσιμης Συνόδου της Κυριακής

"Με διαβεβαίωσε ότι ακόμη και ένα άρθρο αν δεν ψηφιστεί, δεν θα δοθεί η έκτη δόση. Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη να μη δοθεί η δόση", κατέληξε η κυρία Παπανδρέου.

Έτσι λοιπόν η κυρία Βάσω Παπανδρέου προτίμησε να μην αναλάβει καμία ευθύνη, προτίμησε να μείνει ανεύθυνη..



ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget