«Το υπουργείο αντί να ασχολείται με μια μικρή κατηγορία διοικητικών στελεχών ή "κολλητών" των δημάρχων και του συστήματος εξουσίας που τους συντηρεί και τους αναπαράγει, καλό είναι να μας απαντήσει γιατί η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων έχει τόσο χαμηλές αμοιβές, πληρώνεται μία με δύο φορές τον χρόνο, ενώ η κυβέρνηση δεν δέχεται την υπογραφή ΣΣΕ και ενός πλαισίου ενιαίων αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, όπως προτείνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , για να σταματήσει αυτό το άδικο καθεστώς των αμοιβών».
Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ρόβλια για τους μισθούς των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις. Και συμπληρώνει:
«Δεν μπορεί λοιπόν το Υπουργείο να αγνοεί τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού και να αναγάγει ως πρόβλημα αυτούς που το ίδιο δημιούργησε. Ο στόχος είναι προφανής: Θέλουν να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιλογές τους χωρίς αντιστάσεις».
Όπως επισημαίνει η ΑΣΚ-ΟΤΑ, «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:
1.Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις υπάρχουν δύο κατηγορίες εργαζομένων.
Η μία είναι οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που αμείβονται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφει η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) και που κυμαίνονται γενικά σε ένα μέσο όρο αμοιβών που υπάρχουν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Η άλλη κατηγορία εργαζομένων είναι κυρίως οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν αμείβονται με ΣΣΕ, αλλά με ΚΥΑ, οι δε αμοιβές τους κυμαίνονται στο ύψος των κατωτέρων μισθών (ΕΣΣΕ) εργάζονται σε κρίσιμους τομείς των κοινωνικών προγραμμάτων, στις υπηρεσίες πρόνοιας και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η ΑΣΚ - ΟΤΑ, τέλος, «καλεί όλους τους εργαζόμενους, με αφετηρία το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, να αγωνιστούν για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των νόμων που ακολούθησαν, καθώς και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης, που οδηγεί τους εργαζόμενους και τη κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου