FT: Ανίκανος ο Χριστόφιας να λύσει τα προβλήματα της Κύπρου


Οι Financial Times εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια για την οικονομική πολιτική του στην Κύπρο, αναφέροντας ότι θα είναι ο επόμενος πονοκέφαλος της Ευρωζώνης.
«Ο Χριστόφιας θα έπρεπε να παραιτηθεί»
Η Κύπρος οδηγείτο στον γκρεμό πολύ πριν από την έκρηξη στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στο Βασιλικό τονίζει η εφημερίδα, ενώ κάνει αναφορά σε κατάλογο οικονομικών προβλημάτων που συνεχώς μεγαλώνει.


Οι «Financial Times» σημειώνουν: «Από την κυπριακή – αναποτελεσματική – κυβέρνηση παραιτήθηκαν λάθος άνθρωποι μετά την έκρηξη στη Λεμεσό και έπειτα από απαίτηση του προέδρου Χριστόφια. Πολιτικά ομιλούντες, η Κύπρος είναι κράτος ενός ατόμου κι εκείνος που έπρεπε να παραιτηθεί είναι ο κ. Χριστόφιας, ένας κομουνιστής παλαιάς κοπής».
Η κατάσταση στην Κύπρο αρχίζει να μοιάζει με την Ιρλανδία. Οι κυπριακές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 31 εκατ. ευρώ, ή το 170% του ΑΕΠ. Εχουν όλες καλή κεφαλαιοποίηση, τυχόν όμως συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων θα καταβροχθίσει το μεγαλύτερο μέρος τους οδηγώντας τις στην ανάγκη εξεύρεσης νέων κεφαλαίων.
Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνεται στη Λευκωσία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει πιθανότητα να παρέμβει για να ενισχύσει την κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
 

ΠΗΓΗ newscde.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget