Κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά στην Αγριλιά. Από θαύμα γλίτωσε το Μοναστήρι της Αγίας Άννας


Συναγερμός στην Π.Υ. επειδή είναι κοντά σε σπίτια
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:35 σε αγροτοδασική έκταση και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω του αέρα. Οι καπνοί σκέπασαν γρήγορα όλη την βόρεια πλευρά της Λαμίας.


Η Π.Υ κινητοποιήθηκε άμεσα με 8 οχήματα και 20 άνδρες, ενώ σηκώθηκαν και 3 αεροσκάφη. Και ο δήμος Λαμίας συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα.
Αν και η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια, όπως είπε στο LamiaReport, ο διοικητής της Π.Υ Νίκος Λαθύρης, δεν κινδυνεύουν γιατί ο άνεμος είναι δυτικός και έχουν σχηματίσει ασπίδα προστασίας για κάθε ενδεχόμενο.
Η φωτιά που ξεκίνησε από ξερά χόρτα στον δρόμο προς Λυγαριά, κοντά στο πεδίο βολής, απείλησε προς στιγμήν κατοικίες, αλλά οι επείγιες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής απέτρεψαν την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας, η οποία γύρισε πίσω προς την πλευρά του Δομοκού.
Γύρω στις 6.30μμ πυκνοί καπνοί "έζωσαν" το μοναστήρι της Αγίας Άννας. Οι φλόγες έφτασαν 100 μέτρα από το μοναστήρι και την τελευταία στιγμή (σαν από θαύμα) σταμάτησε η μανία της φωτιάς. Το μέτωπο στην πλευρά του βουνού έκαιγε ανεξέλεγκτα μέχρι τις 8.00 το βράδυ, προβληματίζοντας τον διοικητή της Λαμίας, Νίκο Λαθύρη, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του και μαζί με τον διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ και τους υπόλοιπους πυροσβέτες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να την θέσουν υπό έλεγχο. Τελικά το κατάφεραν γύρω στις 8.30. Το μοναστήρι της Αγίας Άννης εκεννώθηκε και φρουρείται από τρία πυροσβεστικά οχήματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Τις τρεις μοναχές παρέλαβε αυτοκίνητο της αστυνομίας και της οδήγησε σε ασφαλές σημείο στον δρόμο του Δομοκού. Συνολικά συμμετείχαν 15 υδροφόρα οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και  υδροφόρες του δήμου καθώς και μηχανήματα της περιφέρειας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget