600 διορισμοί δασκάλων εν αναμονή 11.000 παραιτήσεων


Δραματική θα είναι η μείωση των  μόνιμων διορισμών στην πρωτοβάθμια και εκπαίδευση οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν τους 600 σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Παιδείας. Και αυτό την  στιγμή που αναμένονται 11.000 παραιτήσεις εκπαιδευτικών μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Είναι φανερό ότι χιλιάδες οργανικές θέσεις θα παραμείνουν κενές και θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών στις οποίες όμως θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάλι με τις διαρροές του υπουργείου παιδείας, οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 6.000 ενώ πέρυσι είχαν διοριστεί συνολικά 16.000 εκπαιδευτικοί.
Στην επιστολή της προς την υπουργό παιδείας η ΔΟΕ δηλώνει  ότι «Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη τα μεγάλα θύματα των πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέσω της περαιτέρω μείωσης των ήδη πενιχρών μισθών των εκπαιδευτικών και των επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές τους δαπάνες» τονίζοντας ότι ο «διαφαινόμενος μικρός αριθμός διορισμών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά. Χιλιάδες ώρες διδασκαλίας των παιδιών του ελληνικού λαού θα χαθούν, δημιουργώντας ταυτόχρονα εκρηκτικό πρόβλημα στις σχολικές μονάδες»
Η ΔΟΕ μάλιστα προεξαγγέλει κινητοποιήσεις αν δεν καλυφθούν έγκαιρα όλα τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτώντας «να πάψει η Παιδεία να αποτελεί το «φτωχό συγγενή» και μόνιμο στόχο όλων των πολιτικών συρρίκνωσης»

ΠΗΓΗ alterthess.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget