Νέος σεισμός 3,8R στην Πάτρα


Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε, στις 22.12 το βράδυ, την Πάτρα, η οποία τα τελευταία 24ωρα δονείται από τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου, γεγονός που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους της. Η δόνηση είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 2 χλμ δυτικά του Ρίου στην Πάτρα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, την περιοχή του Ρίου, ενώ την ακολούθησε μετασεισμός που έγινε επίσης αισθητός.

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget