Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011



ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Τί θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο; ".

 "Τι θέλετε να κάνω; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά ή να πουλήσω την Πελοπόννησο; Η φράση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποκαλύπτει με τον πλέον δραματικό τρόπο σε ποιο σημείο βρέθηκε ο ίδιος και η χώρα" γράφει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο το Βήμα της Κυριακής.

 Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Μαχαίρι από Σεπτέμβριο σε εφάπαξ και επικουρικές".

 "Σαρωτικές αλλαγές στις επικουρικές αναμένονται από το Σεπτέμβριο και σημαντικές μειώσεις στα ποσά του εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου! Ειδικότερα έρχονται περικοπές που θα φτάνουν το 40% για τους 730.000 ήδη συνταξιούχους, ενώ για το εφάπαξ οι μειώσεις θα φτάσουν μέχρι και το 20%", υπογραμμίζει η Βραδυνή της Κυριακής.

 ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Καυτός Αύγουστος! Με συνταγή fast track οι ιδιωτικοποιήσεις".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ένα κρίσιμο διάστημα 30 ημερών εισέρχεται η κυβέρνηση η οποία ανοίγει ταυτόχρονα όλα τα μέτωπα επιδιώκοντας ταχύτατη προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου. Ενιαίο μισθολόγιο συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών, αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής βρίσκονται στην κορυφή της καυτής ατζέντας".

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Υπ'Αρ.1 εχθρός της Μασονίας ο Σεραφείμ".

 "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, δηλώνουν γνωστά στελέχη της Μασσονίας" σύμφωνα με την Ελεύθερη Ωρα.

 Η ΕΠΟΧΗ: "Οι άγριες μέρες του Αυγούστου".

 "Πάνε και τα μπάνια του λαού" γράφει η εφημερίδα. "Ούτε καν η λεκτική παραπλάνηση του Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου να καθησυχάσει τον κόσμο για ήρεμο καλοκαίρι ενώ ετοίμαζε το περίφημο 3ετές πακέτο λιτότητας το φθινόπωρο του 1985, με αρχιτέκτονα το Σημίτη, δεν χρησιμοποιείται πια ούτε προσχηματικά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ομάδα κρούσης από Κομισιόν σε ανοιχτή γραμμή με Μαξίμου".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ομάδα κρούσης η οποία θα αναλάβει με εντολή της Κομισιόν το έργο του συντονισμού της παρακολούθησης και της παροχής τεχνικής και κάθε άλλης βοήθειας προς την κυβέρνηση, στο πλαίσιο εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, συστήνεται στο αμέσως επόμενο διάστημα".

 Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ριφιφί τον Αύγουστο".

 Κατά την εφημερίδα "ατελείωτοι φόροι, έκτακτα χαράτσια, νέες περικοπές μισθών, περιορισμός δικαιωμάτων συνθέτουν την κυβερνητική πολιτική και στρατηγική που επιχειρεί να πιάσει στον ύπνο τον ελληνικό λαό".

 Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα πάνε φυλακή οι μισοί εκδότες και πολλοί τραπεζίτες".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν μιλήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος έφυγε έγκαιρα από την Ελλάδα γνωρίζοντας τη θύελλα που θα ξεσπάσει, κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή οι μισοί μεγαλόσχημοι εκδότες και πολλοί τραπεζίτες που είχαν συναλλαγές με το σύστημα των εταιριών του - και όπως πλέον διαπιστώνει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ήταν ύποπτες και συνιστούσαν στην κυριολεξία ξέπλυμα".

 Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα κρυφά μέτρα του νέου μνημονίου".

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχουν ήδη αποφασιστεί τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων προβλέπουν νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, λουκέτα, αυξήσεις τιμολογίων και απολύσεις υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ".

 Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανάπτυξη για το λαό σημαίνει πάλη για τη δική του εξουσία".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι θυσίες δίχως τέλος του λαού με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και φτηνή εργατική δύναμη και οι τεράστιες αποκρατικοποιήσεις αποτελούν τα ισχυρά εργαλεία για την προσέλκυση καπιταλιστικών επενδύσεων, για έξοδο από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου ".

 Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "7.000 υπάλληλοι στον αέρα".

"Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου κατατέθηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης" γράφει στο πρωτοσέλιδό του ο Λόγος.

 ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: "Η μπάλα στα χέρια της Ελλάδας"

Κατά την εφημερίδα "στα χέρια της Ελλάδας είναι πλέον η μπάλα της σωτηρίας της, μετά την ελπιδοφόρα απόφαση της πρόσφατης συνόδου Κορυφής. Οι Ευρωπαίοι διεμήνυσαν στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και πως θα της δοθούν οι απαραίτητες ευκαιρίες προκειμένου να βγει από τη δημοσιονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο".

 ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Πάρτυ εκατομμυρίων".

 Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στα... μουλωχτά επέλεξαν τους "κουμπάρους" για τα ομόλογα. Κρύβει η κυβέρνηση το πόσα λεφτά θα πάρουν Paribas, Deutsche Bank HSBC και η... γνωστή μας Lazard για την επαναγορά ύψους 135 δισ.! Είπαμε ναι σε εμπράγματες εγγυήσεις".

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ο κοριός της ΕΥΠ έπιασε λογιστές και εφοριακούς. Χιλιάδες συνομιλίες για φοροδιαφυγή".

 "Ταυτοποιούνται πρόσωπα και υποθέσεις. Ύποπτες συναλλαγές στελεχών ΔΟΥ με φοροτεχνικούς. Στοιχεία για παρανομίες από 200 επιχειρήσεις. Και εισαγγελική έρευνα για 15 δικηγορικά γραφεία" γράφει στην πρώτη του σελίδα το Πρώτο Θέμα.

 Real news: "5 όροι-βόμβες για το νέο δάνειο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει "τελεσίγραφο Βρυξελλών για το δεύτερο μνημόνιο. 1 Απολύσεις. Η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο θα συνδεθεί με την εκταμίευση των δόσεων κάθε τρίμηνο. 2 Ασφαλιστικό. Κατάργηση του εφάπαξ και συγχωνεύσεις ταμείων. 3 Φορολογία. Σκληρό σύστημα για τα επόμενα 30 έτη. 4 Τράπεζες. Αυξήσεις κεφαλαίου, μείωση κόστους και εξαγορές. 5 Ανάπτυξη. Λεπτομερές σχέδιο για τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων".

 Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το ... 500άρικο μετράει".

 Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι να γεμίσει το κρατικό Ταμείο προεισπράττοντας το παράβολο μαζί με την αίτηση τακτοποίησης του αυθαιρέτου πριν καν αρχίσει οποιαδήποτε διαδικασία".

 ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Καγκελάριος δίπλα στον Παπανδρέου, με υπερεξουσίες, τοποτηρητής για υπουργούς και κυβερνητικές αποφάσεις".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο πρωθυπουργός παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στον Χορστ Ράιχενμπαχ κατ`εντολή των Βρυξελλών. Θα δίνει την τελική έγκριση για αποκρατικοποιήσεις, χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ. Θα έχει λόγο για φορολογική πολιτική, Παιδεία, Υγεία, Απασχόληση".

 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:" Κάλπες παραλλαγής το Φθινόπωρο".

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΕΞΠΡΕΣ: "Κατασχέσεις από το Δημόσιο εις χείρας τρίτων για οφειλές".

 Όπως γράφει η εφημερίδα, "ανένδοτο κατά της φοροδιαφυγής ξεκινά από αύριο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει όσο περισσότερα μπορεί από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που υπολογίζονται σε 41 δισ.ευρώ ".

 ΚΕΡΔΟΣ: "Ανελέητο φοροκυνηγητό υπό την πίεση της τρόικας".
 
 "Τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών παρακολουθεί την πορεία των εσόδων. Αύριο ξεκινά και επισήμως η διαμόρφωση του νέου φορολογικού. Ποιοί θα μπουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών ".

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget