Ανοιχτή Επιστολή του Μιχάλη Γιαννάκη για τον Οργανισμό Κωπαΐδας

 


 

 
Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, τους Δημάρχους Αλιάρτου, Λιβαδειάς και Ορχομενού, τους Προέδρους ΕΑΣ Λιβαδειάς και Θήβας και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κωπαΐδας, απέστειλε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας.

«Από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Και να μην ακολουθήσουμε το μέλλον που μας διαγράφουν, αλλά να το συναποφασίσουμε.» είναι η βούληση του Μιχάλη Γιαννάκη που τον ωθεί να καλέσει από κοινού τους επικεφαλής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν την πρωτοβουλία για μια ευρεία, ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας στην βάση αξιοποίησης νέων εργαλείων, όπως η Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, οι τρόποι ανάπτυξης του αγροτουρισμού και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων του Κωπαϊδικού Πεδίου.
«Ήδη, έχω εκφράσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την ανησυχία μου για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας. Ήδη, έχω έρθει σε επαφή με τεχνοκράτες για την εξεύρεση και την διατύπωση μιας σύγχρονης και ρεαλιστικής λύσης που θα απαντά ικανοποιητικά στις αγωνίες των πολιτών και του αγροτικού κόσμου του Κωπαΐδικού Πεδίου. Και έχω θέσει αυτές τις προτάσεις υπόψη της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων» αναφέρει στην επιστολή του ο Μιχάλης Γιαννάκης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κου Μιχάλη Γιαννάκη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:
  1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλ. Περγαντά
  2. Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κο Γ. Μουλκιώτη
  3. Δήμαρχο Αλιάρτου κο Γ. Ντασιώτη
  4. Δήμαρχο Λιβαδειάς κο Ν. Παπαγγελή
  5. Δήμαρχο Ορχομενού κο Κ. Ξηρογιάννη
ΚΟΙΝ: Πρόεδρο ΕΑΣ Λιβαδειάς
Πρόεδρο ΕΑΣ Θήβας
Πρόεδρο Οργανισμού Κωπαΐδας

Αθήνα, 30 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ: «Οργανισμός Κωπαΐδας»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία μας έχουν ήδη φέρει μπροστά σε νέες προκλήσεις και δικαιώνουν τις ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς.
Δυστυχώς, οι πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ούτε απαντούν ικανοποιητικά στις νέες προκλήσεις. Αντίθετα, με ισοπεδωτικές και οριζόντιες ρυθμίσεις, επιχειρείται η διάλυση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας, με την κατάργηση σχολείων, την υποβάθμιση των νοσοκομείων μας, την κατάργηση τελωνείων και Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών κα.
Επειδή η υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης εξελίσσεται και οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να απαντούν με αναπτυξιακές προτάσεις στην λαίλαπα των κυβερνητικών αποφάσεων, οφείλουμε νωρίτερα να έχουμε εκπονήσει ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση μεθοδεύσεων που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το νομό μας.
Ήδη, έχω εκφράσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την ανησυχία μου για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας. Ήδη, έχω έρθει σε επαφή με τεχνοκράτες για την εξεύρεση και την διατύπωση μιας σύγχρονης και ρεαλιστικής λύσης που θα απαντά ικανοποιητικά στις αγωνίες των πολιτών και του αγροτικού κόσμου του Κωπαΐδικού Πεδίου. Και έχω θέσει αυτές τις προτάσεις υπόψη της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων.
Δυστυχώς, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν φαίνεται να αποτελεί προσφιλή ενασχόληση των συναρμόδιων Υπουργών, οι οποίοι σκόπιμα αποφεύγουν να απαντήσουν συγκροτημένα στα ερωτήματα και τις προτάσεις.
Από την πλευρά μας, όμως, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Και να μην ακολουθήσουμε το μέλλον που μας διαγράφουν, αλλά να το συναποφασίσουμε.
Για τον λόγο αυτό, καλώ από κοινού τους επικεφαλής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν την πρωτοβουλία για μια ευρεία, ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας στην βάση αξιοποίησης νέων εργαλείων, όπως η Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, οι τρόποι ανάπτυξης του αγροτουρισμού και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων επιχειρηματικότητας, των εκπροσώπων των αγροτών, των κομμάτων, των βουλευτών του νομού και της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε έναν ειλικρινή, ανοιχτό, ουσιαστικό διάλογο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα σε νέες μεθοδεύσεις και να εκμαιεύσει την αναπτυξιακή πρόταση του νομού Βοιωτίας για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας.

Ελπίζοντας στην θετική σας ανταπόκριση,

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget