ΥΠ.ΕΣ.: Καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατάξεις, απολύσεις και στους Δήμους…

 

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται και συγχωνεύονται πολλοί οργανισμοί, ακόμα και από την Αυτοδιοίκηση και παράλληλα θα μετατεθούν οι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα «κουρέματος» είναι οι περίφημοι οργανισμοί ΔΗΜΟΣ ΑΕ και ΝΟΜΟΣ ΑΕ, για τα οποία κάποτε είχε γίνει πολύ κουβέντα και μάλιστα είχαν χαρακτηριστεί τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία για την αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα καταθέσει αμέσως προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις διατάξεις που αφορούν την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ των μετατάξεων από τον ευρύτερο στον «στενό» δημόσιο τομέα.
Ετσι το πλεονάζον προσωπικό των δημόσιων οργανισμών (ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΔΕΚΟ κ.τ.λ.) που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, με το δεύτερο «πακέτο» φορέων που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση, θα «περάσει» από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδό του στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Εχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταγραφής των δημόσιων φορέων με την εθελοντική συνεισφορά των υπουργείων, από τον οποίο έχουν απογραφεί από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης 1.800 φορείς, ενώ υπάρχει εκτίμηση ότι ξεπερνούν τις 23.000.
Με κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο τομέα. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν και απολύσεις υπαλλήλων που δεν θα κριθούν ικανοί από το ΑΣΕΠ για να υπηρετήσουν στο Δημόσιο……
Η αξιολόγηση αυτή δεν θα ισχύει για υπαλλήλους αορίστου χρόνου του στενού δημόσιου τομέα και για εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Οι υπάλληλοι φορέων (ΝΠΙΔ, ΑΕ) που θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται με ΝΠΔΔ ή θα χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό για τους νέους οργανισμούς, θα υποβάλλουν αιτήσεις για συγκεκριμένες κενές θέσεις του δημόσιου τομέα. Το ΑΣΕΠ για να εγκρίνει τη μετακίνησή τους θα μοριοδοτεί τις υποψηφιότητες με βάση:
* Τον υπηρεσιακό φάκελο του υποψηφίου (αποδοτικότητα, συμπεριφορά κ.τ.λ.).
* Τις πειθαρχικές ποινές που του έχουν επιβληθεί.
* Τα προσόντα που διαθέτει για τη θέση στην οποία αιτείται να μεταταχθεί.
* Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ για τους υποψηφίους, στα πρότυπα των συνεντεύξεων για τους υποψήφιους προϊστάμενους του Δημοσίου.
Με βάση τα σημερινά οργανογράμματα των δημόσιων υπηρεσιών υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε όλη την επικράτεια. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η διάθεση του υποψηφίου να μετακινηθεί εκτός του νομού όπου εργάζεται, εάν δεν υπάρχει κενή θέση αντίστοιχη των προσόντων του στα όρια του νομού όπου απασχολούνταν.
otanews

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget