Γυμνάσιο της Χαλκίδας στον διαγωνισμό Astro Pi

Το 1ο Γυμνάσιο Κανήθου, στη Χαλκίδα, είναι ανάμεσα στις 350 ομάδες από 15 χώρες της Ευρώπης, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του πρώτου ευρωπαϊκoύ διαγωνισμού Astro Pi, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και άλλους φορείς.
 Οι νικητές θα δουν τα πειράματά τους να εκτελούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι ομάδες που επιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ, θα λάβουν σύντομα ένα Kit Astro Pi στο σχολείο τους, ώστε να αρχίσει η εξοικείωση των μαθητών με το Astro Pi και τους αισθητήρες του.
 Οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλουν τις λύσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Οι νικητές της δεύτερης φάσης θα επιλεγούν για την τρίτη και τελική φάση, κατά την οποία ο κώδικας τους θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα «τρέξει» στην αποστολή Astro Pi την άνοιξη του 2017.

1ο Γυμνάσιο Κανήθου

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Author Name

ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑ {facebook#https://www.facebook.com/thivagr/?ref=bookmarks} {twitter#https://twitter.com/ThivaRealnews} {google#https://plus.google.com/u/0/102452211922544734621} {pinterest#https://gr.pinterest.com/thivarealnews/} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UCM95blsUdcC2RFtTPLXyzbw} {instagram#https://www.instagram.com/thivarealnews/}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.