Θανάσης Σκούμας - ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΑ συμβιβάστηκαν με την κυβέρνηση

Τι περιέχει η συμφωνία -συμβιβασμός της κυβέρνησης με τη φιλοεργολαβική διαχείριση;
Αποφάσισαν το τέλος του ενός περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ.Οι δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, ουσιαστικά προχωρούν σε 3+1 φορείς, σύμφωνα με το Δήμαρχο Χαλκίδας και το ρεπορτάζ του STAR Λαμίας:
1) ένας οι 19 δήμαρχοι της ΜΕΑ (Θήβα, Λαμία, Χαλκίδα,κλπ) 2) φορέας με Λιβαδειά, Δίστομο, Ορχομενό, Αταλάντη, 3) Ο Δομοκός και 4) η Σκύρος που είναι νησιωτικός δήμος. Προφανώς έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με το Υπουργείο Εσωτερικών και από ότι διεφάνη από τις δηλώσεις του δημάρχου Χαλκίδας, οι δήμαρχοι της ΜΕΑ, έθεσαν ως όρο να προχωρήσουν τα προγραμματισμένα έργα τους άρα και η αμαρτωλή ΜΕΑ της Θήβας. Έτσι η πασοκονεοδημοκρατική σύμπραξη των 19 δημάρχων, συμβιβάστηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση Δήμους Λιβαδειάς κλπ, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα. Ξεχάστηκε "η προσβολή στην αυτονομία της αυτοδιοίκησης" και τα όσα βαρύγδουπα μας έλεγαν ο κ. Νικολάου κλπ.
Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, ο στόχος είναι, να γίνει η ΜΕΑ και όλα καλοδεχούμενα!
Αναμένουμε την ενημέρωση από το Δήμαρχο Θηβαίων, που από τον ίδιο δεν μαθαίνουμε ποτέ τίποτα για τα κρίσιμα πράγματα του Δήμου. Όλα τα πληροφορούμαστε από άλλες πηγές. Η κυβερνητικοί βουλευτές και σχήματα, έχουν πολλά να απολογηθούν και θα δούμε τη συνέχεια, αφού μάλιστα σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δημοτικό συμβούλιο Θήβας, κ. Κόρδατζης, μίλησε για τροποποίηση της ΜΕΑ!
Εμείς καλούμε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, ενόψει του συμβιβασμού που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης, των δημάρχων της ΜΕΑ και των φιλικών δήμων προς την κυβέρνηση.

Βασικός στόχος των πολιτών και της κοινωνίας είναι να αποσοβηθεί η κοστοβόρος και σκαναδαλώδης για περιβάλλον και πολίτες, δημιουργία της Μονάδας Σύμμικτων Απορριμμάτων Θήβας (ΜΕΑ Θήβας) και να προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων με αποκεντρωμένη διαχείριση, με διαλογή στην πηγή, με μικρούς και περισσότερους φορείς διαχείρισης, δημοσίου δικαίου (νπδδ).

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget