Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,2 Ρίχτερ



Με δηλώσεις του  ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας μεν ότι οι σεισμοί έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία, η Λαμία, η Στερεά και η Πελοπόννησος.

 «Δεν προέρχεται ο σεισμός από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός. Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος. Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι 4 σεισμικές δονήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο κύριο σεισμό».
 Την εκτίμηση του ότι το φαινόμενο με τους σεισμούς στην Εύβοια δεν έχει εκτονωθεί, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Παράλληλα συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του επικέντρου, καθώς θα πρέπει να αποφύγουν τα παλιά σπίτια για την δική τους ασφάλεια.
Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Σχετικά με τους σεισμούς στη Χαλκίδα θέλει προσοχή, η περιοχή δεν έχει εκτονωθεί ακόμα πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουμε συνέχεια. Όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή ας αποφύγουν τα παλιά σπίτια.»
 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κλήσεις για υλικές ζημιές ή αναφορές για τραυματίες.

Ευθύμιος Λέκκας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget