Η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς για τις πρόσφατες καταστροφές από τη Χαλαζόπτωση στα όρια του Δήμου

 Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες του επάνω κάμπου, κυρίως στα χωριά Παρόρι, Μαυρονέρι, Δαύλεια, Άγιο Βλάσιο, Χαιρώνεια, Ανθοχώρι, Προφήτη Ηλία και Βασιλικά, μετά την έντονη χαλαζόπτωση τις απογευματινές ώρες της 25.9.2023.

 Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, πλαισιωμένη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, περιοδεύοντας στις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές, διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, κυρίως σε σχεδόν έτοιμες για συγκομιδή καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού και όχι μόνο. Οι αγρότες της περιοχής αυτής είναι απελπισμένοι, αφού είδαν, για μια ακόμα φορά, τους κόπους τους να πάνε στράφι και το βιος τους να χαραμίζεται.

 Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, στα χωράφια και τις καλλιέργειες, που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές. Η αποζημίωση να είναι πλήρης, ανάλογη με την πραγματική ζημιά και να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ που κουτσουρεύει τα ποσά που τελικά αποδίδονται.

 Καλούμε το Δήμο Λιβαδειάς να διευκολύνει τους αγρότες στη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

 Ταυτόχρονα, οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και το υπό εξέλιξη φαινόμενο που πλήττει την περιοχή μας, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για σχεδιασμό και εκτέλεση σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων στο βοιωτικό Κηφισό, στο τμήμα που «ευθύνεται» για τις πλημμύρες και στον κάμπο που αναχρονιστικά λειτουργεί ως λεκάνη ανάσχεσης.

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ

 Υποψήφια δήμαρχος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget