Περιοδείες Κώστα Μπασδέκη σε Θήβα και Χαλκίδα

 Περιοδείες σε χώρους δουλειάς στην Χαλκίδα και στο κέντρο της Θήβας πραγματοποίησε ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη Θήβα

 Ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο δήμαρχο Θήβας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποίησε περιοδεία στη λαϊκή αγορά, σε συνοικίες και στο κέντρο της Θήβας.

 Σε δήλωση του μετά την περιοδεία ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρει:

 "Και στην περιοχή της Θήβας η φτώχεια μεγάλωσε και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εκμετάλλευση και κακοπληρωμένη δουλειά στα εργοστάσια της περιοχής.

 Εκατοντάδες καταστήματα έκλεισαν και το εμπόριο μαραζώνει, η αγοραστική δύναμη του λαού περιορίστηκε σε πολύ λίγους.

 Η αγροτική παραγωγή, στον κάμπο της Θήβας και την Κωπαΐδα μειώθηκε λόγω αυξημένου καλλιεργητικού κόστους.

  Η νεολαία δεν μπορεί να ονειρευτεί και να σχεδιάσει, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, οι ρομά και οι μετανάστες, χρόνια τώρα, έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους.

 Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που πρεσβεύουν και υπηρετούν οι κκ Σπανός, Γκλέτσος, Μαρκόπουλος, Αποστολίδης.

 Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση". Ο λαός της Θήβας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να βγει πιο δυνατός".

 Στην Χαλκίδα

 Περιοδεία σε χώρους δουλειάς στην Χαλκίδα πραγματοποίησε ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, καλώντας τους εργαζόμενους. Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Χαλκίδας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ευβοίας Αντώνη Κούκουρα και Κώστα Κουλουρίδη . Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη φαρμακοβιομηχανία "Galenica", συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ευβοίας Αντώνη Κούκουρα και Σοφία Ντούρου .

   Σε δήλωσή του μετά την περιοδεία ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρει:

  "Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μπροστά στην κάλπη των τοπικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι, περιφέρεια και δήμοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών που η ζωή μας γίνεται όλο και χειρότερη, η επιβίωση όλο και πιο δύσκολη.

   Περιφέρεια και δήμοι, είτε στην διοίκηση τους βρίσκονται παρατάξεις που έχουν άμεση προέλευση και στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είτε δήθεν ανεξάρτητοι, αποδέχονται και υλοποιούν την αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρμόζουν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες και τη ζωή του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μια πολιτική που αφορά τόσο τις συνθήκες εργασίας, όσο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

 Δήμοι και περιφέρειες πρωτοστάτησαν στο να παγιωθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, οι συμβασιούχοι και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Διέλυσαν μια σειρά υπηρεσίες, όπως οι τεχνικές υπηρεσίες και διευθύνσεις ελέγχου και συντήρησης έργων, αποψιλώνοντάς τες από προσωπικό. Υπηρεσίες πού εκτός από σταθερή και μόνιμη εργασία, παρείχαν πολύτιμο έργο στο λαό σε κρίσιμους τομείς, το οποίο τώρα λυμαίνονται εργολαβικά συμφέροντα.

 Την ίδια στιγμή, οι δήθεν υπερασπιστές των συμφερόντων του λαού, κλείνουν τα μάτια για την βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Κάνουν ότι "δεν άκουσαν, δεν είδαν" για τα νομοσχέδια των κυβερνήσεων που τσακίζουν τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το νομοσχέδιο - τερατούργημα που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

 Αυτή την πολιτική υπηρέτησε η παράταξη του απερχόμενου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιου, Φανή Σπανού, αυτή την πολιτική εκπροσωπούν οι παρατάξεις των κκ Γκλέτσου, Μαρκόπουλου και Αποστολίδη που διεκδικούν τη διοίκηση της περιφέρειας.

 Στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια υπάρχουν μία σειρά τρανταχτά παραδείγματα. Το είδαμε στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ και την στήριξη στην εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το βλέπουμε καθημερινά στις βιομηχανίες των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου, της Χαλκίδας, της Λαμίας και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

 Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι το πότε περιφέρεια και δήμοι στάθηκαν δίπλα τους, αν νοιάστηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους. Και την ίδια στιγμή να αναζητήσουν το πόσες αποφάσεις έλαβαν και το πόσο νοιάστηκαν για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα.

 Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια θα πρέπει θα σκεφτούν καλά, ότι, την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρουν απέναντί τους σύσσωμες τις παρατάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτούς που σήμερα αυτοπαρουσιάζονται ως "ανεξάρτητοι".

 Ως Λαϊκή Συσπείρωση τους καλούμε να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να δυναμώσουν τη "φωνή" τους στο περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια, να ενισχύσουν τις δυνάμεις που στέκονται δίπλα τους στις διεκδικήσεις, είναι στο πλευρό τους στις πύλες των εργοστασίων, στις απεργίες και τα συλλαλητήρια".

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget